Imprimaţi acest Articol

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

Directorul General bonusuri de zeci de mii de euro iar salariatii cate o zi libera neplatita !?

Bonus trimestrial (12.858 lei x 3 indemnizaţii x 4 trimestre), reprezentând suma de 154.296 lei.

Bonus anual (12.858 lei x 12 indemnizaţii) reprezentând suma de 154.296 lei.

 

22 comments

 1. edy

  Este un super specialist si un politruc care stie sa ridice premi si bonusuri ,ii recomand sa plece cit mai repede in Anglia .

 2. Ionut

  Companiile de stat sunt sufocate de firme capusa, lipitori de afise si amante (amanta este tot o capusa infipta cu capul in portofelul numit Posta Romana si cu fundul la vederea sefilor si sefutilor). Felul în care Posta Romana își tratează angajații si implicit clientii reprezintă un indicator foarte puternic despre nivelul managementului actual. Companiile nu pot spune cu adevărat că le pasă de comunitățile în care activează dacă nu își pun pe primul loc angajații. Domnul “manager” cand se va satura de propria imagine satisfacuta sa ia un autobuz, tren si sa mearga prin oficiile postale din tara, sa vada conditiile in care se lucreaza, cat stau clientii la coada pentru un colet. Deratizarea Postei Romane de politruci si reformarea procesului prin care o persoana poate ajunge sa lucreze in posta se poate face doar in contextul unei privatizari reusite. Presiunea de a „curata” posta vine nu doar din perspectiva unui management performant, dar si din nemultumirea populatiei care se confrunta zilnic cu birocratie majora si servicii de proasta calitate. Daca toate concursurile pentru ocuparea posturilor se fac la fel ca pana acum, nu veti avea decat schimbarea unei garnituri de politruci cu alta. Trebuie simplificate si armonizate instructiunile si normelor de lucru; profesionalizarea personalului de la ghiseu si cei implicati in distribuire; dezvoltarea si implementarea unui sistem de management al performantei personalului angajat in cadrul postei; sistem diferentiat de remunerare, in functie de performanta! Solutia este privatizarea!!!

  1. grasul

   Ei zic ca daca au cheltuielile cu un leu mai mici decat veniturile sunt performanti.Ce conteaza cota de piata, ce conteaza daca traficul postal este in crestere in piata dar posta romana pierde cota? Daca nu se realizeaza veniturile imediat se umbla la cheltuieli si gata performanta.
   Ce spuneti de :
   – ZLN-uri;
   – lipsa paza la subunitatile postale si mai ales la casierii;
   – lipsa sisteme de alarma sau nefunctionale;
   – lipsa , lipsa, lipsa …..?

   1. mitica

    Referitor la paza am aflat ca la intilnirea de la Sambata administratia a prezentat economia facuta cu paza, dar la pierdere nu s-a gandit nimeni si nu ma mir ca nici nu are cine din management.
    Majoritatea celor de la OJP sau dispersii sunt cu studii superioare si chiar masteranzi si in loc sa fie folositi pentru a aduce plus valoare postei prin cunostintele acumulate sunt folositi pentru PAZA.
    Avem cea mai scumpa paza dar mascata.

  1. licitatia

   Pai si pentru asta se acorda bonusuri de performanta ? Performanta de a mai pierde un client ? Performanta de a mai pierde din cota de piata ? Ce credeti ca urmeaza cu un astfel de management daca vor scadea veniturile in conditiile in care traficul postal este in crestere la piata din 2010 incoace ?

 3. alexandru ionel

  Nu vreau sa supar …dar a auzit cineva ceva despre niste state cu prime de acum 5 ani( castigate in instatnta de slpr).??? In teritoriu ” umbla vorba” ca au ajuns niste state cu toti salariatii din posta , inclusiv disponibilizatii , si urmeaza sa fie retrasi cei care nu mai sant in sistem si cei care nu sant membri in slpr , dupa care se intocmesc alte state dupa care se vor achita acele sume reprezentand primele de craciun si de pasti prevazute in CCM. Dar ori informatia este eronata ori cineva se pregateste sa mai bage niste bani in buzunar , pe niste state separate , pe considerentul ca cei disponibilizati nu mai vin sa ceara banii , iar cei care nu sant membri in snpr nu vor fi informati…Ar fii perfect daca cineva ar putea da niste informatii clare ….despre ce prime este vorba si din ce perioada si de ce este nevoie de mai multe state, in conditia in care CNPR are situatia clara cu salariatii actuali si chiar si cu membri slpr???Cu toate ca si aici este discutabil ..slpr parca era sindicat reprezntativ???

  1. conta

   Este vorba despre sentinta data la dosarul 922/89/2014 Tribunalul Vaslui unde SLPR si CNPR au semnat in dec.2015 un acord ca aceasta sa fie pusa in plata in ian.2016.( cata grija are SLPR fata de DG sa nu iasa din criteriile de performanta pentru care primeste bonusuri trimestriale si anuale – vezi si ZLN din 31 dec ).
   Intrucat dosarul a fost inregistrat in martie 2014 nu cred ca sunt si disponibilizatii din 2013 in tabele. si mai ales din cei care atunci nu erau membrii SLPR.

 4. Ionut

  Pentru ca domnul „manager” Petrescu Alexandru in urma articolului aparut ieri pe HotNews.ro privind bonusurile pe care le-a incasat pe spinarea oamenilor care muncesc in Posta Romana (precizare: oameni care muncesc sunt in centralul companiei, dispersii, ojp-uri si subunitati pana la nivel de agentie postala sau circumscriptie rurala, ii apreciem si le multumim, fara ei posta si-ar fi inchis portile demult), in loc sa caute contracte aducatoare de venituri pentru „Posta Romana” , sta pe facebook si posteaza poezii de Mihai Eminescu (cica cu subinteles, pentru cine?), iar postacii care s-au mutat de la doamna Udrea la domnia sa se intrec in like-uri si mesaje laudative; cu ocazia a 166 de ani de la nasterea celui mai iubit poet roman Mihai Eminescu (1850-1889), ii dedicam si noi o poezie mult mai actuala decat cea postata domnia sa (Glossa).

  AI NOŞTRI TINERI…

  de Mihai Eminescu

  Ai noştri tineri la Paris învaţă
  La gât cravata cum se leagă, nodul,
  Ş’apoi ni vin de fericesc norodul
  Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

  La ei îşi cască ochii săi nerodul
  Că-i vede – în birje răsucind mustaţă,
  Ducând în dinţi ţigara lungăreaţă…
  Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.

  Vorbesc pe nas, ca s-alti-mbănci se strâmbă:
  Stâlpi de bordel, de crâşme, cafenele,
  Şi viaţa lor nu şi-o muncesc—şi-o plimbă.

  Ş’aceste mărfuri fade, uşurele,
  Ce au uitat pân’ şi a noastră limbă,
  Pretind a fi pe cerul ţării: stele.

 5. Columbeanu

  Generalul cu 0 postarile despre Eminescu , iar liderul național de 70 ani MB postează articole despre prostata !!!! Vai de noi !!!

  1. dragos

   Pai la varsta asta ce alt subiect vrei , mai ales dupa interventia directa ( total dezinteresata ) la tiparirea tichetelor cadou ?

 6. Columbeanu

  Poate ne spune cand renunța la funcție , nu de alta dar ceilalți lideri ce urmează a se pensiona au anunțat ca vor sa-si ducă mandatele la bun sfarsit ! Explicația lor: daca Matei poate la 70 ani , noi de ce nu putem la 65 ?

 7. Maria

  Iata pentru care profit primeste DG bonusuri de zeci de mii de euro:
  Acest profit este realizat artificial prin reduceri masive de cheltuieli pentru:
  -neasigurarea pazei prin firme specializate si folosirea personalului propriu platit cu ore suplimentare
  -neasigurarea imprimatelor, rechizitelor si consumabilelor
  -nerespectarea CCM-ului prin incalcarea flagranta a drepturilor cu acceptul tacit al liderului de sindicat -decontarea biletelor in statiune, prime de paste si craciun, cumulul de functii, diurnelor, etc
  -neasigurarea oficiilor cu case de marcat, aceasta ducand la necomercializarea marfurilor comerciale- plicuri, pixuri, cartele, etc
  -pierderea sistematica de contracte
  -angajarea de contracte neprofitabile cu norme de lucru prost facute pentru care se platesc penalizari de 300%
  -neefectuarea concediilor de odihna datorita lipsei de personal
  -diponibilizarea de personal productiv si mentinerea sau chiar angajarea de personal sustinut politic cu salarii babane pe functii inventate care plimba 3 hartii
  -mentinerea in sistem a hotilor implicati in fraude cu BOT si chiar promovarea lor
  -neasigurarea conditiilor de munca prin neinvestirea in repararea cladirilor (la unele oficii iti cade tavanul in cap)in tehnica IT (care este de pe timpul lui Stefan cel Mare), pentru care clientul are de suferit pana scoate imprimanta o chitanta
  -salarii de mizerii pentru salariatii de rand care in decurs de 5 ani au primit o singura majorare de 100 lei de parca ar sta la capra podului la cersit
  Acestea sunt doar o parte din totalul cheltuielilor taiate pentru care s-a realizat acel profit.

 8. acum 30 de ani

  Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor: „Sistemul de distribuire automată nu este în conformitate cu ultimile cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii. Adică este rămas în urmă cu 30 de ani. Asta este situaţia……..” -sursa Digi24.tv
  Cum o fi un”sistem de distribuirea automata ” a plicurilor ?Din cutia postala din strada sare singur in cutia postala a destinatarului ?
  Pensiile pe carduri ,mandatele prin fastbanking,plicurile procurate de la automate care fac si distribuirea (automata )! Ce mai ramane ? O mana de Directori care sa incaseze bonusuri pentru performanta.
  Acum 7 ani cand erati administrator la CNPR SA ( probabil tot tehnocrat ,nu ) nu ati vazut ca lipseste „distribuirea automata „?

 9. Ionut

  Astazi 24 ianuarie la Focsani au dat „mana cu mana” Bostan, Bratianu, Petrescu si Simon. Oamenii au „infaptuit unirea” si s-au dus sperantele noastre ca ministrul „tehnocrat” va schimba ceva in Posta Romana.

  1. alina

   Oare ce vrei sa se mai schimbe? Nu vezi ca din 2005 vin isi iau bonusuri si pleaca ?
   Ministru tehnocrat la manifestarile de la Focsani ? A inceput campania electorala ? Si Bratianu ce a cautat acolo ?

   1. dima

    Pai lipseste Martie din post ? Daca masa ,dansul si felicitarile au fost organizate de catre Bercaru , cum sa lipseasca Bratianu si Simon?

 10. columbeanu

  Liderii SLPR au reuniune luni-25 ianuarie la Bucuresti! Sosirea de duminica, cazare la hotel, etc! oare ce mai pun la cale?

  1. gogu

   Pai nu au informat membrii in legatura cu problemele ce urmeaza a fi discutate ? Nu au primit un mandat de la cei pe care ii reprezinta acolo?

   1. dinica

    Ma faci sa rad ! Pai ei se reprezinta pe ei si nu au nevoie de mandat de la nimeni.Asa e in democratia sindicala – unul pentru toti la decizii.

 11. alexda

  nu cred ca citeste cineva ce scriem noi dar daca totusi ….. poate ne da si un raspuns anul trecut am reusit cu cate o zi sa ne luam si noi cate 7 zile de concediu restul….. de ce pe 31 decembrie nu am fost pontati in concedi de odihna .La noi se reduc normele mereu sau nici cel putin nu se respecta ce iese din normare dar ne itreaba cineva cum poti sa faci venituri daca masini alphira ce se strica nu se mai aduc taiem chitante de mana ca in evul mediu ,case de marcat nu dai o declaratie ca o ai defecta si atat ca sa nu piedem bruma de clienti ce mai avem cumparam noi plicuri din banii nostri .Pe masini s-au pus cutii de valori de ce???????a pentru sacii de corespondenta ca oricum pe perioada pensiilor se fac 70 de curse ca nu au voie cu bani multi dar noi factorii putem merge cu bani si noapte nu .Asa ca domnii de la sindicat poate si luati masuri ca oricum pe sefi nu-i intereseaza chiar daca citesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*