Imprimaţi acest Articol

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

  Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

CCM nou ? Avem propuneri ?

 

 

 

 

27 comments

 1. fane

  Capitalizarea aduce bani ? Putem sa luam si noi ceva din ce produce ea ?

  1. daniela

   Chiar crezi in povesti ?

  2. bani

   Se pare ca deja au inceput neintelegerile administratie – sindicat asupra modului cum vor fi folositi banii din capitalizare.

   1. Jeni

    Asta e o…prostie colegu!

    banii din capitalizare au scop si directie clare, nu pot fi negociati de bratianu, Slava Domnului !

 2. By by

  Propunere; sa se respecte Ccm!!! Liderii de sindicat care devin Pensionari sa plece acasa ! Fiindca vad ca ei su alta lege !

  1. Jeni

   Nu au alta lege colega, aici e treaba : NU MAI AU NICIO LEGE, NICIUN DUMNEZEU.

   S-au rupt de realitatea demuuuuult, dupa atata scos din productie, au devenit precum Ceausescu, nu se mai dau dusi, s-au obisnuit asa, sa fie jupani, pana la moarte :(((

 3. lege

  CNPR SA ramane sub OUG 109/2011 si acum vedem de ce d-na DG desi anuntase ca din 12.02 nu mai vine , este incontinuare la post. Si acolo unde trebuia sa mearga – numita nu evaluata si selectata – nu mai poate din cauza OUG 109/2011.
  Daca vreti sa dovediti profesionalism o puteti face si la posta dar fara Bratianu ca va ingroapa imediat ce nu ii mai dati ce va cere,chiar de este imposibil de dat acel ceva.Studiati putin istoria acestui personaj si va convingerti.

  1. Jeni

   Pai e simplu.

   Bratianu vrea URGENT semnarea prelungirii CCM asa cum e el azi, sa poate numi mai departe directori, gen Otelea , Sacara, Budeanu, Tudose…

   Si unul dintre astia ii va semna ce doreste! Ma intreb de ce a ezitat Elena Petrascu ????

 4. VTeo

  Astazi am primit plata compensatorie mai mica decat luna trecuta. Consider ca este vorba de o discriminare. In mod normal platile compensatorii se achita integral. Printr-un act aditional la CCM d-nul Bratianu a acceptat ca aceste plati sa se efectueze lunar, esalonat. Daca noi cei ghinionisti, am fi primit toti banii odata nu am mai fi fost penalizati. Daca primim platile lunar consider ca ar fi trebuit sa beneficiem de acelasi tratament cu al angajatilor. V-as ruga daca puteti sa-mi indicati si mie baza legala si eventual o opinie din partea unui sindicat adevarat. Ma intereseaza ptr demersurile pe care intentionez sa le intreprind. Imi cer scuze daca am fost putin incoerent dar sunt plin de draci! Va multumesc.

  1. SNPR

   Baza legala pentru a transfera contributiile angajatorului catre cei concediati in asa fel incat venitul acestora sa nu scada nu exista.
   SNPR in aceste zile imtermediaza o intalnire avocati- concediati (cativa ) pentru a se analiza daca o actiune in instanta are sanse de castig si costurile aferente pentru grup.
   Sindicatul nu va poate reprezenta in acest caz deoarece nu mai sunteti angajati si nu mai aveti calitatea de membri.
   Vom reveni cu amanunte.

   1. VTeo

    Multumesc! Asteptam noutati.

   2. mary

    Avem vreo sansa ?

   3. VTeo

    Avem sanse, dar aici este foarte importanta si parerea unui avocat. Trebuie insa sa fim un grup mai consistent, adica sa impartim cheltuielile. Daca vor fi numai 2-3 persoane hotarate nu cred ca se va ajunge in instanta. Eu am ceva sanse sa-mi rezolv problema si individual, dar daca va fi un grup mai numeros voi participa si eu.

 5. concediat

  Furati de administratie si sindicat :
  La stirea ca urmeaza sa fie trecute contributiile la salarii de la angajator la angajat si ca angajatul va pierde la net ,imediat a sarit Bratianu si DG si au anuntat ca acest lucru nu se va produce la posta romana. Mai mult,pentru a nu DERANJA ministerul Bratianu a luat decizia ca SLPR sa nu participle alaturi de BNS la mitingul organizat impotriva acestei masuri ( solidaritate NU !?)
  Rezultatul :
  – salariatii au fost FURATI de un procent de 1% la stabilirea grilelor noi ( cu aplicare de la 01.01.2018 ) – contributia angajatorului CAS si CASS in dec.2017 era de 21% si au trecut in grile doar 20% !?
  -fostii salariati, concediati si cu plata compensatoriilor in rate lunare ( ca asa a decis Bratianu ) = pierdere de 21% intrucat nu le-au fost transferate contributiile care le platea angajatorul .
  RUSINE SINDICAT !

  1. dedu

   La ce te asteptai de la un sindicat slugoi ?

 6. VTeoCe48

  Poate putem sa dam in judecata si persoana care a acceptat ca platile compensatorii sa se acorde esalonat :D, context in care ne-a produs un prejudiciu. Prin faptul ca, Guvernul, a emis si va emite OUG pentru a compensa pierderea, pentru unele categorii de persoane, afectate de revolutia fiscala iar alte categorii au fost lasate de izbeliste, poate sa constituie o discriminare. Si ma intreb daca nu se puteau face demersuri pentru obtinerea venitului de completare.

 7. Ccm

  trebui ca anual sa -si prelungeasca CIM ul iar dupa 3 asemenea mandate sa pleca aacasa! Asta daca nu exista un (alt) act aditional despre care noi sa nu stim!Iar in final va mai citez din prevederile art 31.5 din acelasi CCM:La aplicarea efectivă a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta in ordine:a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în unități diferite precum și cei care cumulează pensia cu salariul;b) patronii sau asociaţii de firme;Deci? Cu largul concurs al CNPR acesti pensionari nominalizati si cine stie cati altii, stau si primesc salarii f f f mari fara sa miste un pai! Oare recentul control al Curtii de Conturi, nu putea sa vada si aceste lucruri?

 8. Ccm revenire

  S-a vorbit aici de faptul ca unii dintre lideri (EX: Bratianu, Mirea, Birlescu si care o mai fi) au contracte pe „nedeterminat”. Va arat mai jos prevederile CCM ului inca in vigoare16.1CIM se poate încheia şi pe durată determinată numai în următoarele cazuri:g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;Art 16.4 (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 16.1, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.(2) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durată determinată3) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive și nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.Concluzionand. Arat ca acestia ar trebui ca anual sa -si prelungeasca CIM ul iar dupa 3 asemenea mandate sa pleca aacasa! Asta daca nu exista un (alt) act aditional despre care noi sa nu stim!Iar in final va mai citez din prevederile art 31.5 din acelasi CCM:La aplicarea efectivă a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta in ordine:a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în unități diferite precum și cei care cumulează pensia cu salariul;b) patronii sau asociaţii de firme;Deci? Cu largul concurs al CNPR acesti pensionari nominalizati si cine stie cati altii, stau si primesc salarii f f f mari fara sa miste un pai! Oare recentul control al Curtii de Conturi, nu putea sa vada si aceste lucruri?

 9. capital

  Bratianu,Giurge si Otelea interesati de banii pentru capitalizare ! Oare de ce ?

  1. surse

   Teatru ieftin. Ce cauta sindicatul in problemele de administrare a unei companii ? Suntem tentati sa spunem ca pentru interesul salariatilor,NU ?
   Fals . Cand Bratianu a facut ceva in intresul general al salariatilor ?
   Umbla peste tot invocand interesul companiei dar de fapt incearca sa plaseze oameni ici si colo in calitate de specialisti .

  2. surse

   De cand Bratianu reprezinta salariatii (2005 ) din 37 000 de salariati au ramas 24 000 din care 13 000 au salariul minim pe economie si din posta, in conditiile unei piete postale in crestere. Asta este rezultatul activitatii acestui pensionar care umbla peste tot invocand interesul sindicatului pentru companiei dar de fapt umbla pentru el si cativa apropiati care vor functii .
   Acum impresioneaza „palmasii ” prin intalniri cu pres.CD,ministrul finantelor,ministrul comunicatiilor, pres. ANCOM , etc,etc.
   Bratianu uita ca sindicatul este la nivel de unitate si TOATE discutiile se poarta cu conducerea companiei,nu pe la parlament,ministere,etc.. Se crede sef de confederatie sindicala.

 10. Postasa frustrata

  Da, avem propuneri pt un CCM nou. Un CCM nou care sa nu mai permita aranjamene mafiote ca la Iasi sa fie angajata din exterior prin sistemul ,,cumatria,, o ruda a fostei directoare economice BARZU LIDIA, acuala responsabila pe economic la Iasi in timp ce economiste absolvente la U Cuza lucreaza ca oficiante de ani de zile. Mai intii a fos afis de o zi pt concurs inchis pt post de economist si ….. previzibil nu s-a inscris nimeni pt ca se stia ca nu va lua si ca trebuia adus cineva din exterior. A avut grija Barzu sa se auda.Mi s-a sugerat ca nu am nici o sansa, postul fiind cu dedicatie. Previzibil, a urmat un concurs deschis care a fost castigat exact de cine trebuia – cumatria lui Barzu Lidia care si-a intregit „la famiglia”. Bravo Andreea, ai avut subiectele, ai candidat singura pt ca celalalt candidat a fost dat afara din concurs, dar esti o persoana fara valoare de care posta se poate lipsi. Chiar daca pe hartie a aparut ca ai cistigat asazisul concurs pt postul de economist la Iasi.
  Ei domnilor din posta, asta nu trebuie sa mai permita un nou CCM. Prin concursuri aranjate pentru posturi bine platite, posta sa fie ocupata de familii intregi si sa devina captiva acestora. Exemplul cel mai bun este cel de acum doua saptamani cu Barzu Lidia.

  1. CCM

   D-na pensionara Barlescu cu doua venituri lunare a fost la concurs ?
   Nu cred ca angajarea cuiva din familie ar fi o problema daca persoana respectiva ar fi si competenta. CCM este clar in aceasta problema numai ca acesta nu verifica competenta candidatilor. Mafiile create de regula de cei incompetenti strica totul si asta explica si starea in care a ajuns aceasta companie.Cel mai bun exemplu este insasi lidera Barlescu si mafia sindicala mana-n mana cu administratia. Un manager dedicat nu ar fi acceptat ocuparea unui post fara munca, fara sa produca macar venituri care sa acopere cheltuiala cu acesta.
   De cati ani nu presteaza munca postului ocupat d.na Barlescu ? Cine ii face sarcinile aferente acestui post ? Daca nu se simte lipsa omului pe acest post de ce a fost mentinut ?

  2. DAN

   Mai, postasa fruntasa,, nu te mai plinge ca nu ai avut nicio sansa, ca ti s/a sugerat,,, de fapt tu nu ai fost „”pregatita corespunzator” pentru ca nu stii sa nuumeri pana la suma care trebuie, asa ca veziti de treaba ta daca esti fraiera.

  3. Carmen

   În acest caz nu este conflict de interese, care în Codul Penal este infracțiune- folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane?

  4. Nella Bodnar

   Dna Birzu a fost chiar presedinta comisiei de concurs – despre ce vorbim??? Evident despre sfera dreptului penal, dar pentru ea dreptul penal este ceva cunoscut de prin anii 2007/2008.

 11. Mihaela

  …….eehhhheeei,….. totul sa aranjat cu ajutorul inspec., de specialitate si responsbil RU …. care si ele au familiile la posta ……. mafia e muuult mai mare si nu doar la economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*