Imprimaţi acest Articol

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

  Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

Un nou plan de disponibilizare cu aplicare din aprilie 2017 – vizat operativul !?

Nici nu au fost semnate toate deciziile de concediere din seria 300 functional-administrativ si iata ca se ataca si operativul si asta in timp ce piata serviciilor postale este in crestere continua din 2012.

ANCOM

41 comments

 1. operativ

  Nici nu au plecat primii concediati si se lucreaza la un nou plan de disponibilizare de data asta din operativ.
  La intalnirea de saptamana trecuta de la Sebes-Alba, cei din conducerea CNPR au vehiculat si un numar de 800-1000 de salariati sau vestitele ZLN-uri.

  1. dragos

   Asta stiu, asta fac.
   Daca nu sunt in stare sa creasca veniturile ,reduc cheltuielile si cum este mai simplu decat prin concediere.
   Rezultatul – cresterea activitatii firmelor private

  2. manole

   Asta este pretul pentru cei 80 lei si 2,5 la tichete ?

   1. Florinel

    Realizare sindicala = Bratianu
    Salariatii CNPR au primit pana in dec tichete de masa la valoarea de 9 lei adica 94% din valoarea maxima a acestora (9,57 lei )
    Negociaza Bratianu si din ian 2017 salariatii CNPR vor primi tichete de masa in valoare de 11.50 lei ADICA 76,7% din valoare maxima a acestora ( 15 lei ) !!!!!!!!??????

 2. agent

  Vizate agentiile pana in 2000 puncte.Singurul bun de pret pe care il mai avea CNPR era reteaua.
  In loc sa o folosim , o distrugem.

 3. dAlAilama

  De ce oare tot din operativ ?? De ce nu din TESA ?! Pt ca sunt destui care iau salariul DEGEABA .
  Dle Bratianu de ce nu faceti nimic sa distrugeti ” tumora „din posta ?? De ce platim sindicat ??
  Sa fim dati afara in timp ce acestia ne distrug ??
  RUSINE , RUSINE , RUSINE !!!
  Daca mai stiti ce e aia !!!

  1. postas

   Nu face nimic pentru ca este mana-n mana cu cei din administratie.Esti naiv dacaa crezi ca il intereseaza multimea decat la plata cotizatiei.
   Unde sunt copii,sotiile,sotii, amantele si amantii, rudelele celor din conducerea sindicatului ? La birouri in administratie si sa nu credeti ca au dat examene grele pentru un loc caldut. Ne au vandut pe noi.
   De ce platim sindicatul ? Simplu .Sa aiba Bratianu bani pentru deplasari in teritoriu de parca in teritoriu nu sunt structuri sindicale . Administratia ii da masina si noi bani.

  2. Boycotte

   Din TESA au plecat incomozii și au rămas oamenii lor. Ici-colo a mai scăpat câte unul care muncește (treaba trebuie făcută) dar nu comentează, ba mai dă și vesel din codiță ca să nu-i ardă stăpânii un șut. Urmează cei din operativ, în primul rând pentru că nu mai sunt bani (cifra de afaceri a scăzut constant sub geniala conducere a actualului ministru Petrescu), iar în al doilea rând pentru că trebuie să se împlinească visul acestui oportunist și al celor din spatele lui de a transforma poșta în bancă și broker de asigurări.

 4. Salariata

  Stie cineva de ce nu se dau venituri de completare la aceste concedieri de vreme ce Ordonanta 36 este valabila pana in 2018? Stiu cazuri cand aceste venituri au fost acordate chiar anul trecut angajatilor disponibilizati din companiile de stat.
  Daca cineva dintre cei disponibilizati este interesat de acest aspect ma poate contacta la 0765.455.881. Daca ne strangem mai multi putem plati impreuna consultanta la un avocat pentru a afla despre ce este vorba. Daca avem dreptul la aceste venituri, mi se pare corect sa luam masuri.

  1. SNPR

   Pentru a beneficia de venituri de completare trebuia ca MCSI sa initieze si sa sustina un proiect de hotarare de guvern prevazut la art.2 din OG 36/2013 si in termen de 90 de zile calendaristice de la aplicarea HG sa se faca disponibilizarea ( art.5 din OG 36/2013 ),
   DECI :
   Nu avem venituri de completare la aceste concedieri datorita atat sindicatului reprezentativ care a cerut aceste concedieri fara a impune admnistratiei masurile prevazute in OG 36/2013 pentru ca salariatii sa beneficieze de prevederile acesteia dar si datorita administratiei care nu a facut-o din initiativa proprie.

   1. venituri de completare

    … venituri de completare ? la ce ? Numai dupa denumire si ar trebui sa va dati seama. In afara de ce se primeste ce ati vrea sa se mai completeze, pana la ce ?
    In 2013 cand am plecat am primit somaj conform legii, iar diferenta pana la salariul pe care l-am avut se numea venit de completare. Daca acum primesti in fiecare luna aceeasi valoare ca a salariului , ce sa se mai completeze ??

    1. snpr

     Conform OUG 36.2013 , venitul de completare se acorda fara sa fie conditionat de alte drepturile prevazute in Contractul colectiv de munca = salariile compensatorii.
     Vad ca nu va place sa auziti dar realitatea este ca de buna voie sau obligati cei din sindicatul reprezentativ au fost de acord cu propunerea administratiei de a se conditiona acordarea salariilor compensatorii in functie de nivelul veniturilor de completare primite .
     Urmare acestei masuri acum suntem vizati de posibil ajutor de stat acordat necuvenit CNPR.

   2. venituri de completare

    …. va place sa aruncati pe cineva vina si in special pe „celalalt” sindicat; ma intreb ce ati fi facut (SNPRR) daca ati fi fost reprezentativi atit timp cat CCM este acelasi !?!? credeti ca vi s-ar fi facut vreun cadou , numai drepturi pentru salariati !?!? din partea CNPR ??? ; cat am fost salariat, am fost si la SNPR si de ce am avut parte ? doar ca mi s-au luat banii drept cotizatie ca in rest nu te stia nimeni, nu se interesa nimeni , mi se zambea cand dadeam banii de cotizatie, va bateti cu pumnu in piept ca sunteti tari si daaca erati reprezentativi ati fi fost si mai tari dar nu e asa; sunteti exact ca si in politica; sunteti „dulci” pana ocupati un loc cat mai bun; si atat;

    1. snpr

     Cat timp exista un CCM agreat de parti nu il modifici in dezavantajul salariatilor pe care ii reprezinti :
     – acordarea salariilor compensatorii in rate lunare;
     – acordarea salariilor compensatorii in functie de valoarea nivelului veniturilor de completare primite :(la concedierile din 2013)
     – solicitarea sindicatului de a se FACE CONCEDIERI ;
     – acordul sindicatului de a se introduce ZLN-uri;
     Un sindicat este puternic prin calitatea membrilor pe care ii are .
     Plata cotizatie este o datorie a membrilor si in cele mai multe cazuri doar la asta se rezuma relatia membru- lider.Sindicalistul trebuie sa isi cunoasca toate drepturile prevazute in statutul sindicatului si sa si le exercite si toate drepturile din Contractul colectiv de munca si sa le ceara direct sau prin intermediul sindicatului.Cine ati fi vrut sa va stie sau sa se intereseze de d-voastra ? La locul de munca nu v-ati ales un lider de grupa ? Acesta chiar nu va cunoastea ? Spuneti ca va zambea când primea cotizatia.Cum vreti d-voastra ca un lider de sindicat de la orice nivel sa va stie problemele daca nu le spuneti.

    2. trecut

     Mai exact daca sindicatul pe care il aperi nu semna modificarea la CCM atunci aveai si salariile compensatorii si venitul de completare intregi la tine in buzunar,dar probabil nu mai aparea o vila la Domnesti, nu ?

 5. nicolae

  La un OJP au desfiintat postul de statistician ,.,asa pt ca asa trebuie…si un post de agent vanzari , probabil va apare curand in schema un nou post de inspector specialist cu salar in jur de 5000 de lei, poate si mai mult pt cei care stau degeaba…semneaza condica pe la 10 ca la 8 e prea dimineata si apoi stau pe facebook…sa nu se plictiseasca si cand se plictisesc pleaca acasa …iar pt cei din operativ, pt cei care duc acesti sobolani in spinare urmeaza o noua disponibilizare.
  De ce oare nu suntem in strada sa urlam si noi de ce se intampla atatea nedreptati ????

 6. alina

  La OP DETA concurs pentru postul de diriginte, nu s a ocupat, salariata nu a stiut, ok, dar acum mare surpriza intr-un consens intre slpr si conducere s-a rezolvat – vine un oficiant de la OZP, ramane cum am stabilit – nu esti a lor nu reusesti, pana cand numai nedreptate, am fost la un sindicat omenos dar ni sa transmis sa plecam la slpr sa ne fie bine si este foarte bine pentru unii.

 7. postas

  La un ojp au desfiintat postul de statistician si un post de agent vanzari pt a face loc vreunuia care e in pericol…probabil va aparea in schema dupa ce se vor linisti apele…cum s-a intamplat si in 2013. Sunt ” expertii ” postei…ei pot ramane fara interviuri umilitoare si cum au hibernat pâna acum asa vor hiberna si de acum incolo ( vin pe la 10 la serviciu , ca la 8,30 e prea dimineata …si pleaca cand vor , oricum nu au activitate). Iar cei mici trebuie sa plece …sau li-i se mareste norma , pt cativa lei !!! Bine ca pt acesti profitori sunt bani pt salariile lor , salarii de 3-4 ori mai mari decat a unui factor sau a unui oficiant care sta peste program .

 8. bella

  Va rog, am o intrebare… la… ,, pot opta doar cei care doresc sa fie concediati de la locurile de munca si functiile vizate”… se refera doar la cei ai caror functii sunt vizate, sau poate opta oricine doreste (chiar daca functia nu este vizata) primind si salarii compensatorii??? Va multumesc!

 9. SNPR

  A fost asa cum este enuntul ;doar de la locurile de munca cuprinse in lista si acolo doar cei a caror functii se regaseau in lista .
  A fost, pentru ca sa incheiat etapa concedierilor din Planul de disponibilizare aprobat de CA prin hot.88,dar pentru ca suntem in Romania s-au facut si schimbari de locuri de munca si functii doar pentru unii ( !!?? ) amatori de concediere si a mai aparut si o corectie la planul de disponibilizare. ( pentru a scapa de unii si pentru a salva pe altii )
  Daca initial s-a cerut plecarea celor veniti prin „examen politic „in ultimii ani ,cu putine salarii compensatorii, in final au plecat de buna voie sau fortati cei mai multi cu peste 20 de salarii compensatorii.

 10. bella

  Multumesc pentru raspuns dar….se vorbeste de noi disponibilizari…si nu cred ca doar din rural.. ce parere aveti ?!…credeam ca acel enunt se refera si la noile disponibilizari…la cerere sa plece cine vrea…Din nefericire ar pleca prea multi atunci.

 11. postas

  Sunt unul din cei disponibilizati si spun f.sincer ca as fi dorit sa nu plec …am peste 20 de ani vechime , am lucrat doar in sistem .Insa astrele nu au fost de partea mea !! Nu am o situatie stralucita , am rate destul de mari si copii la scoala insa nu a interesat pe nimeni . Majoritatea institutiilor îsi promoveaza salariatii tineri , le ofera o sansa …la cnpr nu !! Cei tineri am plecat acasa pt ca nu am fost suficient de inteligenti iar cei care mai au câtiva ani pâna la pensie au ramas pt ca „” trebuie sa ajunga la pensie „””.
  RUSINE !! Poate daca aveam un sprijin politic , asa se poarta acum , soarta mea ar fi fost alta !!

 12. Postas

  Incopetenta sau interesele managementului CNPR a ajuns in varful icebergului. Se doreste distrugerea retelei postale rurale ca n-ar fi profitabila. De unde profit daca mintile luminate din conducerea postei romane n-au nici un interes pentru gasirea unor solutii viabile pentru reabilitare. La aceasta participa si SLPR-ul care mana in mana cu mintile luminate vor sa puna posta pe chituci . Mai nou vor distruge reteaua rurala prin desfiintarea unor agentii care din normare le iese 2 ore care ar fi un lucru corect zic eu dar pentru ceilalti agenti care vor fi trecuti la 6 si 4 ore, pentru care agentul postal trebuie sa-si puna la dispozitie casa iar compania nu are nici o cheltuiala cu caldura. lumina, echpamentul si altele, pentru care agentul postal trebuie sa stea tot timpul la dispozitia clientului pe care nu-l intereseaza ca e sambata ca e duminica sau ca s-a terminat programul si vine si-ti ” rupe” poarta iar tu vrei nu vrei trebuie sa-l servesti. Ma gandesc cati dintre acesti amarati cu salarii mizere vor mai ramane in posta cand vor fi trecuti la 4 si 6 ore. Tot cel amarat care ”duce posta in spate” trebuie sa plateasca pentru incompetenta managerilor. Sa nu credeti ca si oficiile postale rurale vor scapa, acestea vor trece prin sita aceleiasi conduceri si vor fi transformate fie in ghisee (in cel mai bun caz) fie in agentii. Se aude ca si OZP-urile care nu sunt in resedinta de judet (unde sunt 2 pe judet) vor fi desfiintate. Singura modalitate a conducerii postei pentru majorarea veniturilor este micsorarea cheltuielilor cu salariile, pentru ca este incapabila dea aduce servicii si contracte noi. Acesta va fi inceputul sfarsitului daca noi cei de jos nu ne revoltam impotriva conducerii postei dar si al SLPR_ului care o capuseaza.

 13. andrei

  Personal functional-administrativ ( TESA ) ,credeti ca ati scapat de disponibilizare ?
  Eroare!
  Iata ce se pregateste in centralul CNPR;
  …………. se impune continuarea optimizarii resurselor umane la nivelul personalului TESA, mai ales la nivelul dispersiilor teritoriale, dar nu in ultimul rand la nivelul administratiei centrale cu locul de munca in Bucuresti.
  Asadar am hotarat impreuna transmiterea………propunerilor de optimizare a RU din cadrul fiecarei directii pe care o conduceti.

  Termen de transmitere a propunerilor: 15.02.2017.
  Ce mai comentati acum ?

  1. manea

   Astia pana nu distrug Posta Romana nu se lasa. Pierd pe capete contracte datorita nedecontarii la timp ;noi contracte nu fac dar stiu sa faca disponibilizari..
   Ma intreb daca mai disponibilizeaza 1-2000 de salariati cu salarii compensatorii de unde scot banii pentru plati ?

  2. gruia

   DG vrea 130 de salariati din TESA .

 14. Postas

  Priviti de ce merge posta asa de bine:
  http://www.evz.ro/ministrul-economiei-a-lasat-o-gaura-istorica-la-posta-romana.html

  1. goguta

   La 80% din neregulile gasite de Curtea de conturi cu prejudicii aduse postei vinovati sunt : Petrescu si Mantu
   Rezultatul : Petrescu ministru si Mantu cumuleaza pensia cu salariu

  1. dan

   Artilerie grea ,dar cand se bat ei intre ei este TEATRU ieftin
   http://www.cancan.ro/actualul-sef-al-economiei-e-banuit-ca-si-a-pus-prietenii-drept-paravan-in-plin-scandal-al-devalizarii-postei-romane-am-descoperit-blocul-secret-al-ministrului-16642050
   „Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”

 15. tudorica

  http://www.evz.ro/posta-romana-a-facut-concedieri-la-initiativa-sindicatului.html
  Ulita ! Sunt 300 de salariati disponibilizati si se coace un nou plan de disponibilizare tot din TESA de 130-160 de salariati.

  1. tulbure

   Au mai descoperit INCOMOZI.
   D-le ministru ! Nu faceti o optimizare a RU personal de conducere din CNPR SA ?
   Se impune datorita faptului ca nici nu au terminat o optimizare si au descoperit ca au facut-o prost.

 16. postas

  Oameni buni acesti lideri de sindicat OTELEA si BRATIANU au nenorocit Posta Roma Otelea si-a angajat NEVASTA pe salariu baban ca sa isi poata cumpara vila la Domnesti Bratianu si-a angajat copii lui si ai amantei pe salarii babane ca doar ia facut si SEFI si noi prosti platim sindicatu ca sa isi faca ei averi si pe noi sa ne dea afara sa nu credeti ca ne-a aparat vreodata din contra ne-au dat ei afara nu conducerea de ce nu au plecat acum cu disponibilizarile STIMATA DOAMNA OTELEA SI STIMATI DOMNI BRATIANU DOAMNA OTELEA ESTE ANGAJATA DE 2 ANI ce spuneti de asta.Haideti sa ne unim cu toti sa ne retragem din sindicat sa nu isi mai cumpere vile din banii nostri care muncim cinstit. JOS OTELEA JOS BRATIANU CU TOATA GASCA (COPII,NEVESTE).

 17. sindicalist

  Cum adica ? SLPR Filiala Timis era reprezentativa la nivelul CNPR ?
  Pai cate sindicate pot fi reprezentative la nivelul unei unitati ?

  1. timis

   In Romania totul este posibil.Legile sunt neclare si interpretabile.
   SLPR este sindicat organizat la nivelul unitatii CNPR si conform legii ar trebui sa fie format din salariati CNPR adica persoane fizice,dar cele mai multe filiale au personalitate juridica si unele chiar au mers mai departe si au luat si reprezentativitate cu ajutorul directorilor judeteni.
   Intreb : in acest caz salariatul x declarat membru SLPR dar si membru SLPR Filiala y ,ambele organizatii cu personalitate juridica, ce statut are acest membru ? Unde este de fapt membru ?
   Ce lideri avem ? Ce legi respectam ?

   1. ghita

    Pai in acest caz SLPR mai este legal reprezentativ daca membrii declarati de filiale la optinerea personalitatii juridice si a reprezentativitatii sunt numarati si la SLPR tot pentru reprezentativitate?

  2. alina

   SLPR TIMIS cel mai tare, mare chef de pensionare la Geoagiu , Tripa, Barna, Gostian, pe bani sindicalistilor ei chefuie, noi fara tichete, cu disponibilizari, transformari de posturi, reduceri de norme si ei alaturi de marele bos la chef, pana cand?ei nu trebuie sa rasounda in fata nimanui, au transformat sindicatul in propria mosie, vine vara ceva sedinte cu familia la mare sa se simta bine, au fost lideri in trecut care s-au luptat pentru salariati nu doar pentru ei, oare cand se vor trezi salariati sa-i ia la-ntrebari, ajutor de mormantare 50 lei, o chermeza 2500 lei, noi vrem sa fim de partea voastra sa va ajutam spun ei, cotizati sa avem ce cheltui.Multumim SLPR Timis.Multumim dle Smesan,Sterie,Cristea,Miclea ,dna Crisan,Dutu.Distractie placuta, noi poate ne pierdem locul de munca datorita avantului vostru.

   1. Tichetul de masa

    Fugiti!!! din SLPR ca cine stie ce mai urmeaza. Sa nu uitati sa citi PSALMII pentru Conducatorii Postei . HI,Hi<hi.

 18. postas

  Ura , ura !! Vine randul și celor din TESA ??? Oare ? Nu e păcăleala de 1 aprilie ?? Poate nu…Poate vor pleca cei care ridică lunar peste 4000-5000 lei degeaba , trimit doar prezenta că doar trebuie pontati , nu ??
  Ce , mai exista sindicat la noi ?! Pt noi salariații normali ??! NU ! Exista doar pe hârtie și pe fluturas !!

  1. TESA

   Cat de inraiti suntem. Ne bucuram ca a venit randul celor din TESA sa fie disponibilizati.Pai cei 300 care au fost disponibilizati recent de unde au fost ? Nu va bucurati de raul altora ca urmeza si operativul. Actuala conducere vede cel mult 15.000 de salariati .Ce ziceti?
   Atata timp cat nu veti ACTIVA in sindicat veti plati incontinuare cotizatia si atat.
   Sindicatul trebuie sa existe dar al salariatilor nu al liderilor sau al administratiei. Sindicatul mare – SLPR – cel care ne reprezinta pe toti ( datorita multimii de membrii platitori ) este al liderilor si al administratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*