Imprimaţi acest Articol

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania – SLPR – primul sindicat din lume care solicita in scris angajatorului  sa dispuna concedieri !

Dupa ce au cerut conducerii CNPR sa  concedieze  400 de  salariati din conducerea centrala,dispersii si OJP-uri, acum sindicalistii dau inapoi si tot amana discutiile.Oare de ce ?

 

 

 

 

 

 

 

 

68 comments

 1. dragos

  Ca intotdeauna cu acest sindicat condus de Bratianu.Arunca bombe pentru prostime si ei fac jocurile in spate.
  Cu soferii nu Bratianu i-a incitat la cereri de majorari salariale ?
  Soferii au vrut plata orelor suplimentare dar Bratianu a plusat si a cerut majorarea cu 500 de lei la salariile soferilor si a si fortat negocierea.
  Cine înafara prostilor ar crede ca se accepta o majorare doar pentru o anumita categorie profesionala ?
  Cum sa te duci ca sindicat sa ceri asa ceva doar pentru unii , chiar daca sunt indreptatiti ?
  Asa si cu cererea de concediere. A aruncat bomba pentru multime sa il aclame pe marele Bratianu si acum da din colt in colt.Cum sa nu te aplaude multimea când ceri sa fie concediati cei din conducere ?

 2. Columbeanu

  In 27 iulie A trebuit ca 5 lideri din țara (Maramureș , Neamț , Buzău , Vrancea ) sa facă inca o deplasare la Bucuresti ca sa încheie un proces verbal in care sunt scrise 4 rânduri ?! Cazare , masa , transport , diurna , indemnizație de ședinta . (Si) aici sunt banii membrilor de sindicat ! Vai, vai !

 3. postas

  Iata de ce se vor concedieri !

  140.761 lei brut- venituri salariale;
  239.701 lei brut – bonusuri de performanta (pentru perioada 2014-2015);
  22.445 lei brut – membru CA;
  532 lei brut – diurne.
  21.156 lei, membru al comisiei de privatizare.

  424.595 lei TOTAL

  Nu este greu de ghicit cine a incasat aceste sume.
  Greu este de stabilit pentru ce ?
  – cota de piata in scadere la o piata in crestere;
  – reteaua postala moare prin sufocare;
  – lipsa imprimate,lipsa consumabile etc;
  – investitii in servicii perimate = asigurari si banci;
  – CONCEDIERI DE PERSONAL .
  Mai mult – link

  1. ruta

   Merita la banii astia sa joci chiar si cum vrea sindicatul

 4. manta

  Sindicatul pune conditii pentru participarea la Marsul factorilor postali – faza nationala ;
  -Nici un reprezentat SLPR nu va participa daca nu va fi semnat un act aditional la CCM cu o majorare salariala
  OARE ! Numai pe asta ca este cald !

  1. marcu

   Ai avut dreptate ! Numai pe asta ca este cald >
   Nici un reprezentant SLPR nu va participa etc.etc…. pai Barleasca nu mai este in SLPR?
   Si factorii au ascultat de directori nu de Bratianu.

 5. remus

  Sindicatul bate din picior sa se faca disponibilizari ( RUSINE SLPR ! ).
  Cu un buget de 9 050 000 lei pe 2016 cate plati compensatorii vreti sa faceti ?

  1. horia

   Stai linistit ca semneaza Bratianu un act aditional prin care nu se mai acorda platile actuale din CCM.
   Ce nu a mai facut-o ?

 6. popa

  stie cineva daca listele astea propuse de concedieri, se bazeaza doar pe decizii de la nivel central sau si responsabilii de la nivel OJP au venit cu propunerile lor? (sau poate acestor responsabilli li s-a impus un anumit nr de posturi de trecut pe lista per OJP, si deci ei au propus ceva ca sa se incadreze in acel numar ??)

 7. factor postal

  SLPR – Bratianu – instiga factorii postali castigatori ai locurilor 1 la faza judeteana a marsului , sa nu participe la faza nationala si deja a anuntat ca din 14 judete acestia nu vor participa deoarece sunt in zi libera si prefera sa stea cu familiile.
  Pai d-le Bratianu cand i-ati adus in zi libera la miting la Bucuresti doar sa va aratati muschii nu au mai vrut sa stea cu familiile?
  Hai sa o vedem si pe astaa cu boicotul factorilor postali ,asculta de sindicat sau de directorii judeteni care nu au ce cauta la mars fara concurenti, ca tot bate vant de schimbare.

 8. Expertul fara studii

  Dintre cei 4 experți din cadrul departamentului control managerial ce urmează a fi disponibilizați se regăsește cumva si liderul regional din Oltenia , expert fara studii superioare , ce urmează a se pensiona in luna Noiembrie 2016 odata cu împlinire vârstei de 65 ani !? Consider ca ASa ar fi normal , nu sa plece persoane tinere si care nu sunt scoase din producție ! Stie cineva daca va pleca ?!?

 9. Postas vechi

  Domnul Ulita, spune un adevar dureros. Oare cati dintre noi vom avea curajul sa recunoastem aceste lucru? Din pacate …..nu cred ca vor fi multi care vor face partizanat cu acest domn.:)) Ideea este ca problema ramane in terenul nostru in continuare! Cine se ofera sa purceada la ceva mai „galagios”? Cu totii cunoastem ceea ce s-a intamplat in cadrul CNPR in ultimii 5…..6…7…ani. si cu toate astea stam la „cutie” cum s-ar zice pentru a ne apara pielea!
  Propun o REVOLUTIE !

  1. angheluta

   Stam la cutie si asteptam ca altcineva sa ne faca ordine in societate.Nu va faceti griji ca nu se gasesc ! D-l Bratianu asta asteapta. Dupa ce a aametit intreaga companie cu cererea rusinoasa prrivind concedierea , acum o da din gard in gard si mai mult face liste cu cine sa meraga la faza nationala a marsului din partea administratiei.RUSINE ! Rusine si celor care il sustrin in asemenea actiuni.

  2. angheluta

   Iata scrisoarea – link

 10. marta

  Dragos Tudorache, ministrul interimar al Comunicatiilor, a confirmat luni, intr-o conferinta de presa, ca intre Posta Romana si Sindicat a fost agreata o restructurare a unei parti a personalului administrativ si de conducere. Tudorache sustine ca seful Postei ar fi meritat bonusul de performanta.
  Deja cifrele pe anul trecut, la nivel operational, au fost bune si rezultatele se incadrau in indicatorii de performanta. Ceea ce s-a intamplat insa pe finalul anului a fost sa intervina o amenda de la Consiliul Concurentei pentru activitati anterioare (n.a mandatului lui Alexandru Petrescu) si aceasta a dus compania pe minus. Ceea ce AGA si Consiliul de Administratie au considerat este ca, aceasta amenda, tocmai pentru ca viza activitati petrecute inainte nu ar trebui sa-i fie imputate lui Petrescu pentru ca din punct de vedere al indicatorilor operationali el isi indeplinise mandatul.

  Citesc si nu imi vine a crede !- link
  Pai nu vreti d-le ministru interimar ,pana astazi cel putin, sa ne comunicati asa in ultimul moment care au fost criteriile de performanta ?
  Cumva cheltuieli mai mici decat veniturile ? Pai orice om stie sa faca asta. Cheltui cu un leu mai putin decat ai si gata criteriu de performanta, NU ? Nu mai conteaza de unde tai la cheltuieli .Dar : corb la corb nu isi scoate ochii ..

  1. Boycott

   S-au grăbit să anunțe profitul pe primele 6 luni. Așa a fost și anul trecut pe primele 6 luni: mare profit, dar anul s-a încheiat cu pierdere. Nu vorbește niciunul de scăderea cifrei de afaceri (reprezentând „suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare, mai puțin rabaturile, remizele și alte reduceri acordate clienților”) pe anul trecut cu 46.832. 036 lei (4,16%) față de 2014 și cu 186.139.901 lei (14,715%) față de anul 2011 (an la care directorului Petrescu îi place să se raporteze ca la cel mai negru din istoria poștei, din cauza pierderilor mari înregistrate). Nu se vorbește nici de creșterea datoriilor comerciale – furnizori cu 10.582.391 lei ori cu 7.956.843 lei a altor datorii (inclusiv datoriile fiscale și datoriile privind asigurările sociale) – cf. bilanțului la 31 decembrie 2015. Revenind la profitul pe care Poșta îl realizează sistematic și care crește precum Făt-Frumos din poveste dacă ne uităm la aburelile directorului Petrescu, normal ar fi ca el să folosească în primul rând pentru creșterea activității, ceea ce ar însemna aport de personal și nu concedieri colective. Diavolul zace în detalii: este prezentat cu mult fast profitul (adică avantajul bănesc obținut din desfășurarea activității), abătându-se atenția de la scăderea sistematică a volumului afacerilor (care se reflectă în cifra de afaceri). Mai sunt și alte minciuni și manipulări ale acestui director și ale echipei sale – dezvăluite în mod pertinent și în detaliu de Daniel Uliță – la care, din câte se vede, nu ia nimeni aminte, fiindcă nimănui nu-i pasă.

   1. angheluta

    Rau este ca nu vad proprietarii aceste siretlicuri cu profit, profit,profit si la urma pierdere!
    Pentru anul 2015 si in martie 2016 se anunta tot profit si dupa o luna la depunerea bilantului – PIERDERE.
    Se da vina pe amenda desi se stia de ea din 2015 .
    Din marile realizari raportate cat este din comisionul crescut de la pensii urmare a majorarii acestora si pentru care nu ati facut nimic , dar raportati ca realizare manageriala ?
    Daca venitul este de 100 lei si cheltuielile de 99 lei sigur aveti profit.
    Dar daca cresc cheltuielile la 110 lei ce faceti ?
    Un manager bun cauta sa creasca veniturile la 111 lei , dar la posta nu se fac anumite cheltuieli in valoare de 11 lei ( nu se asigura personal suficient si nici nu se platesc ore suplimentare, nu se asigura rechizite si imprimate, nu se asigura consumabile , etc ) si IATA CA AVEM PROFIT.
    Bancile isi restrang activitatea, companiile de asigurari la fel sau chiar fau faliment si posta abia incepe astfel de activitati de parca acum s-au inventat!
    Cat ati investit si cat se castiga din aceste activitati ?

 11. turcu

  Soferi umiliti la marsul factorilor – faza nationala

  Unii DIRECTORI judeteni ( din comoditate sau in imposibilitate de a conduce ) au venit cu soferi pana in apropierea localitatii Gura Humorului dupa care au trecut ei la volan, iar soferii s-au cazat si au servit masa pe banii lor de joi 11 august pana duminica 14 august, pe unde au putut . CATA NERUSINARE !
  Chiar nu ati avut loc la cazare pentru cativa soferi ?
  Chiar nu au fost cateva portii de mancare pentru cativa soferi ?

 12. aurelian

  SLPR vrea majorare salariala ( si noi toti ) = 200 lei/salariat
  CNPR de acord dar in anvelopa salariala ( prevazut in BVC )

  – BVC 2015 cheltuieli salariale = 587.400.000 lei

  – BVC 2016 cheltuieli salariale = 589.434.000 lei

  + 2.034.000 LEI 2016 / 2015

  impartim la 4 luni cat au mai ramas din 2016 = 508.500 lei / luna

  impartim la 26.000 salariati = 20 lei /luna !!??

  Pentru 200 lei /salariat trebuiesc 20.800.000 lei adica venituri suplimentare si rectificare BVC ?

  1. tatar

   Au lansat si tabele cu formele de protest pe care le vor sindicalistii ; pichet, miting si altele.
   Care alte forme de protest sunt LEGALE d-le Bratianu ?
   Conform legii pe perioada existentei unui contract colectiv de munca NU SE POATE FACE LEGAL GREVA !
   Greva spontana nu este forma legala de protest.

   1. Boycott

    De unde până unde este ilegală greva pe perioada existenței unui contract colectiv de muncă??????????!!!!!!!!!!!!!
    Vezi cap. V din Legea Dialogului social nr. 62/2011 actualizată!

    1. legis

     Art. 181
     Prin greva se intelege orice forma de incetare colectiva si voluntara a lucrului intr-o unitate.

     Art. 182
     Greva poate fi declarata numai daca, in prealabil, au fost epuizate posibilitatile de solutionare a conflictului colectiv de munca prin procedurile obligatorii prevazute de prezenta lege, numai dupa desfasurarea grevei de avertisment si daca momentul declansarii acesteia a fost adus la cunostinta angajatorilor da catre organizatori cu cel putin doua zile lucratoare inainte.

     Art. 161
     Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
     a)angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;
     b)angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;
     c)partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.

     Art. 164
     Pe durata valabilitatii unui contract sau acord colectiv de munca angajatii nu pot declansa conflictul colectiv de munca.
     DECI:
     1.Ca sa faci legal greva trebuie un conflict colectiv de munca nerezolvat, DAR nu poti declansa conflict daca ai contract SI iata cum la posta o greva organizata este ILEGALA.

     Cap V se refera la reprezentantii org.sindicale

 13. angajat

  SLPR practica o politica sindicala populista si nu reprezinta interesele profesionale ale salariatilor.
  O solicitare de majorare salaariala in suma fixa peentru toti salariatii ( nu este singura ) duce la scaderea interesului pentru cei cu studii si functii dobandite prin merite profesionale ( nu prin prietenii sau politic).
  Un om invata si urca pe scara profesionala si pentru un castig mai bun care sa ii asigure un trai mai bun.
  Daca un salarit cu un venit de 1500 lei ii mai trebuie 200 de lei sa acopere cresterea cheltuielile pentru traiul necesar acceptat , pentru unul cu 4000 de lei o crestere de doar 200 lei nu face decat sa ii scada nivelul de trai si de aici lipsa de interes pentru ce face la posta romana.
  Nu trebuie ca sindicatul sa procedeze asa pentru ca prin astfel de masuri s-a ajuns ca majoritatea salariatilor sa aiba acelasi salariu pentru munca diferita si laa salariul minim pe economie.

 14. raducu

  Mai colegule „salariat”cam ce munca faci tu ptr.4000 lei /luna stai pe site la calculator si scrii verzi si uscate si critici sau arunci cu noroi.Posta o tine „prostimea” ,eu as propune ca majorare salariala sa se faca in procent. Un procent mai mare de sa zicem 15% la palmasi pina cel mult la clasa 22, ,iar restul maxim 5%.Nu uita ca 50-60% din personal estet la salariul minim pe economie,iar daca de la 01.01.2017 salariul minim va deveni 1450 lei atunci cred ca 70-80% din salariati vor fi la salariul minim.Cum iti explici tu ca CNPR anunta ca veniturile scad,prestatiile scad,personalul din operativ scade sau lucreaza cu 4 si 6 ore,in schimb personalul din centralul companiei,dispersii si ojp -uri a crescut in ultimii 6-7 ani si cu salarii babane.Sint tare curios ce venit aduce unul cu salariu de la 4000 lei/luna,in conditiile in care aceste posturi sint ocupe pe criterii politice,prietenii,cumetrii.Profesionistii din Posta Romana au fost aruncati peste bordul navei de mult de conducerile care s-au perindat la conducerea CNPR in ultimii 6-7 ani si care l-a rindul lor au fost numite politic.

  1. angajat

   De ce crezi ca sunt unul din aceia cu 4000 lei/luna ? Daca te uiti cu atentie o sa vezi nca nu stau toata ziua la calculator iar postarile sunt seara tarziu sau înafara programului.Apropo , dar fara suparare – ce program au factorii infara perioadei de achitare pensii ? Esti rau indoctrinat de vezi compania mergând fara personal de conducere si functional administrativ. Este foarte adevarat ca poate sunt multi dar nu noi suntem in masura sa stabilim cu cati ar putea conducerea sa duca mai departe si eficient compania .
   Din cauza majorarilor cu suma fixa sa ajuns aici si acum din nou se vrea suma fixa.
   Excludem:beizadelele,politrucii si amicitiile din sistem si nu va mai uitati in gura lui Bratianu care si-a angajat toate neamurile in posta si nu la categoria „prostime ” Au foat perioade când intrebati unde lucreaza nici nu stiiau baietii lui Bratianu. Au fost aruncati peste bord profesionistii ? Pai Bratianu unde era atunci ? Probabil se bucura ca se face loc pentru ai lui si acoliti .
   A fost crescuta schema conducerii ? Pai Bratinu unde a fost atunci , ca nu se poate fara AVIZUL SLPR modifica organigrama CNPR? De ce nu a informat membrii si a tacut ?
   A facut false majorari mana in mana cu administratia ( sporurile in salariu, prima de vacanta in salariu etc. ) si asa au evitat majorari salariale prin efectul legii la cei cu salariu sub salariul minim pe economie.

 15. mara

  BEIZADELE ?! Ale cui Matei ? Baietii tai unde sunt si când au fost angajati ? Sotia lui Otelea unde este si când a fost angajata ? Copii liderilor regionali unde sunt Matei si când au fost angajati ? Cine a inventat functia de Expert si cine a fost printre primii ocupanti ? Numele de Giurgea iti spune ceva ?
  Toti cei „scosi din productie pentru activitati sindicale ” nu imping si ei apa ?
  Le ati spus salariatilor ca oprirea lucrului se face pe raspunderea fiecaruia ? Voi cunoasteti legea ?
  Daca nu cititi si voi raspunsul dat de legis lui Boycott aflat putin mai sus.

  TUMOARE” ÎN POȘTA ROMÂNĂ. Preşedintele SLPR, Matei Brătianu, la Deva: „Avem vreo 300 – 400 de împingători de apă la vale care ar trebui să plece”

  Angajaţi care lucrează în condiţii improprii, de-a dreptul insalubre, cu pereţi năpădiţi de mucegai şi igrasie, geamuri care abia se mai ţin, şi o „tumoare” de aproximativ 300 – 400 de oameni, de care nu ar fi neapărat nevoie, dar care sunt angajaţi toţi cu salarii foarte mari. Acesta este „tabloul” trist al Poştei Române, creionat, în cuvinte, de către preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Matei Brătianu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, vineri, la Deva. Poştaşii sunt revoltaţi și se plâng de condiţiile proaste de muncă, dar şi de salariile pe care le au. Ei vor acum să obţină, de la conducerea companiei, măcar o majorare de leafă. În caz contrar, sunt decişi să întrerupă întreaga activitate.

  O companie „căpuşată” de beizadele

  Prezent la Deva, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din întreaga ţară, Matei Brătianu a vorbit despre declinul în care se află, la ora actuală, Poşta Română. În opinia liderilor sindicali, compania de stat a fost „dusă în cap” chiar de către conducerile sale. „În ultimii şapte ani, vorbesc de perioada 2009 – 2016, au plecat aproximativ 25 la sută din, ceea ce eu numesc, cu dragoste, poştei, adică factori, oficianţi, mânuitori de valori şi şoferi, în schimb, în acelaşi interval, a crescut numărul persoanelor cu funcţii de conducere cu 40 la sută. Practic, în tot acest timp, compania s-a pricopsit cu o tumoare de 300 – 400 de împingători de apă la vale, cum le spunem noi, de care poşta nu are nevoie, dar care au fost angajaţi toţi pe salarii mari şi pentru care s-au creat tot felul de structuri artificiale: direcţii, departamente etc., pentru ca aceste beizadele, politice sau personale ale directorilor generali, să poată lua salarii foarte mari. Ei au fost aduşi de cei cinci directori care s-au succedat la conducerile companiei din ultimii ani. Adică, fiecare director general, atunci când a fost numit exclusiv politic în funcţie, a adus, la rândul lui, alţi trei, patru sau şase directori, care, la rândul lor, au adus alte comenzi politice şi, în felul acesta, ne-am trezit, după fiecare ciclu electoral, cu această tumoare despre care vorbesc (…) Noi am tot spus, că dacă trebuie să plece cineva din Poşta Română, sunt aceşti împingători de apă la vale și nu altcineva”, a declarat, la Deva, preşedintele SLPR.

  Matei Brătianu a mai menţionat că, în Poşta Română lucrează şi 202 experţi, care iau salarii foarte mari, de câte 5.000 – 7.000 de lei pe lună, în timp ce un factor poştal, care umblă, „prin vânt și ploaie”, câştigă, lunar, între 1.200 şi 1.400 de lei, în cel mai fericit caz.

  Balet sau șpagatul cu coletele în brațe

  Preşedintele SPLR a amintit şi de condiţiile în care lucrează angajaţii Poştei Române. El a făcut referire, inclusiv, la judeţul Hunedoara, acesta catalogând ca fiind o „nesimţire”, din partea conducerii companiei, să laşi oamenii să lucreze în asemenea condiţii mizere. „Sunt absolut revoltat de condițiile în care lucrează cei din serviciul regional de poștă. Acolo, tumoarea s-a transformat în cancer pe pereți. În aceleași condiții proaste lucrează și cei de la Oficiul nr. 3 din Deva, și acolo pereții stau să cadă și în multe alte părți (…) În plus, deși s-au făcut referate peste referat, de ani de zile, nu a fost nimeni în stare să facă cum trebuie acea rampă de descărcare; e inadmisibil ce se întâmplă acolo! Angajații sunt puși în situația să facă balet sau șpagatul cu coletele în brațe. Mi se pare o bătaie de joc din partea tuturor directorilor să tratezi oamenii în acest mod. Era destul timp să facă cum trebuie acea rampă de descărcare”, a mai spus Brătianu.

  Despre condițiile în care lucrează poștașii hunedoreni a vorbit și Florin Chețe, președintele filialei județene a Sindicatului Lucrătoilor Poștali. „Condițiile sunt demne de Evul Mediu și se pot vedea, cu ușurință, cu ochiul liber, de către oricine intră într-un oficiu poștal: pereți scorojiți, tencuială căzută, geamuri ruginite cu sticla ce abia se mai ține, mizeria care este în fiecare oficiu poștal, nebunia, înghesuiala, coada de la ghișee”, a spus acesta.

  Activitatea, întreruptă în septembrie sau octombrie

  Poştaşii sunt hotărâţi să întreruptă activitatea, în cazul în care, până la 25 august, conducerea Companiei Naționale Poșta Română refuză să semneze actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, prin care salariile tuturor angajaţilor să fie mărite cu 200 de lei, sumă fixă. „Pot să vă spun că, dacă negocierile vor eșua, majoritatea membrilor de sindicat au hotărât că nu mai vor să facă mitinguri, pichete sau marşuri, ci au decis să oprească lucrul. (…) Probabil, acest lucru se va întâmpla în prima decadă din septembrie sau octombrie, însă, excludem orice formă de protest în perioada acordării pensiilor pentru că ar fi devastator, oamenii ar avea de suferit și nu ne dorim să se întâmple așa ceva”, a mai spus Matei Brătianu, preşedintele SLPR. „Nu mai putem merge în acest fel, în continuare. În situația în care nu se rezolvă, cel puțin, problema majorării salariale, pe care o merităm cu prisosință, suntem dispuși să oprim lucru”, a adăugat, la rândul său, Florin Chețe.

  Poșta Română are, în prezent, aproximativ 26.000 de angajați, la nivel național. Dintre aceștia, mai puțin de 15.000 sunt factori poștali.

 16. veteran

  Sa verifice de ce la prostime in ziua cand indeplinesti varsta de pensionare automat iti inceteaza CIM , iar la smecherime NU.
  Marcu de la Vaslui de cand trebuia sa plece ?
  Unii sunt angajati si la 69 de ani – vezi Bratianu ?
  Concediem factori si oficianti si ne plangem ca nu indeplinim criteriul de Z + 1 sau Z + 2 ? Pai cu Bratianu.Marcu si alti pensionari ?Cu rudele acestora angajate la conducere ?

 17. tatiana

  Ce ziceti ?
  Petrescu, şeful Poştei: ultimii miniştri vin dorind şi pleacă intenţionând.

  În momentul de faţă, statul suferă de o artrită administrativă şi, din păcate, este evidentă lipsa de fluenţă dintre actorii guvernamentali, a declarat, luni seară, Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române la postul public de televiziune.

  1. Boycott

   A fost un mesaj transmis de pe postul public de televiziune doamnei Ministru Delia Popescu fiindcă a „îndrăznit” să dispună un control serios la Poșta Română. Tupeul acestui om este fără margini, ca și disperarea cu care se agață de scaun. Cifra de afaceri realizată de Companie e în continuă scădere de când a venit el la conducere (chiar și pe primele 6 luni din acest an a scăzut!), dar el ne pisează prin presă cu „realizărili” și proiectele lui realizate cu bani împrumutați (sporind în felul ăsta datoriile poștei). Sper să dea socoteală pentru toate minciunile și pentru dezastrul pe care l-a făcut pe-aici, inclusiv prin concedierea multor oameni competenți și înlocuirea lor cu loaze politice de toată jena. DIXIT!

   1. ambro

    Directorul G vede numai realizari, Bratianu vede o majorare de salarii din concedieri ! Astia sunt pe langa rau de tot.
    Rau este când patronii- statul si Prprietatea – nu analizeaza locul CNPR in piata si acorda bonificatii marilor manageri. Bratianu isi ia singur.

   2. analiza

    Anul – Total trimiteri in piata – Cota CNPR
    2011 – 527.276.394 – 79,48%
    2012 – 523.286.299 – 74,28%
    2013 – 564.258.934 – 68,09%
    2914 – 623.205.073 – 58,86%

    Si luam bonusuri ! Pentru ca dam la altii din cota ?
    Ce schimbari ati facut in precesul de productie de am ajuns sa prelucram, sa transportam si sa distribuim aceeasi cantitate de trimiteri pe care o faceam cu 34.000 de salariati.
    Mai vreti calitate ?
    Unde este sindicatul ? Cere incontinuare disponobilizari. HUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !

 18. leo

  …ne bucura munca dlui Avram de la Timis de igienizare a oficiilor dar cand va avea mila si de inspectori de la OJP care stau inghesuiti ca sardinele si unii se lafaie in mai multe birouri chiar daca intre timp si a piersut functia…oare dlui Avram i-ar placea sa imparta biroului cu inca 5-6 colegi…vrem poze si cu inspectorii in birouri spatioase si aerisite…asteptam….

  1. Ddeta

   Lasa ca va rareste sindicatul si administratia prin concedieri.Cand veti ramane fara serviciu o sa tot faceti poze in spatii mari.

 19. Boycott

  Tocmai am pierdut o licitație care ar fi adus Poștei un contract pentru 2 ani în valoare de 60,4 milioane de lei (fără TVA). Licitația a fost organizată de ENEL Energia și ENEL Energia Muntenia și a fost câștigată de Inform Lykos.

  http://www.profit.ro/stiri/inform-lykos-va-transmite-facturile-enel-energie-in-urmatorii-doi-ani-printre-perdanti-si-posta-romana-15561626

 20. analiza

  Nu am castigat ca nu am participat.Nu avem servicii de printare si implicuire dar avem manageri care i-au bonificatii. Când la Crtz Buc a fost infiintata o linie de prelucrare,printare,implicuire si cartare de catre DG Moinescu imediat dupa plecarea lui au distrus-o si acum Inform Lycos isi ia partea leului pentru operatiuni intr-o cladire curata si civilizata ( printare si implicuire ) si posta ca subcontractant merge pe bani putini prin ploaie,frig etc cu plicul la destinatari.( sa vezi contract de distribuire cu Z+0 probabil , identic cu ANAF-ul )).Si zicem ca nu avem bani pentru majorari de salarii si conditii decente de munca. Dar de BONUSURI AVEM ?

 21. agent

  A aparut OG 27/2016 ( nu OUG cum repede a dat ca mare realizare SLPR-Bratianu ) si se poate angaja pentru perioada determinata personal sa se acorde concediul la agentii postali.
  Circa 4000 de salarii ( de agent postal ) intr-un an .Acestea trebuiesc bagate in anvelopa salariala existenta. !!??

  9. La articolul 10, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
  „(6) în vederea asigurării furnizării permanente a serviciului universal, furnizorul desemnat are dreptul să înfiinţeze posturi şi să angajeze salariaţi cu contracte individuale de muncă pe durată determinată, pe perioada concediilor de odihnă ale salariaţilor care ocupă posturi unice, în cazul localităţilor unde furnizorul nu are alţi salariaţi cu aceeaşi calificare.”

  Credeti ca administratia nu angaja ca nu avea cadrul legal sau bani sa plateasca ?

 22. columbeanu

  Daca ni se va impune de catre SLPR sa oprim lucrul intr-o anumita zi (slabe sanse, fiindca asta este o regie), propun ca pe scurta lista de revendicari sa adaugam si DEMISIA conducerii SLPR ! SPun asta fiindca orcum conducerea centrala este una incorecta, avamd in vedere ca suntem condusi de catre un pensionar-oprortunist, care printr-o marsavie a DG a reusit sa se reangajeze in cadrul CNPR ! Ce spuneti? am putea rezolva 2 in 1 !

 23. din ozp mehedinti

  domnule lider de sindicat la judet petre mirea , suntem cumva obligati sa ascultam comentariile dumneata la sedintele de la oprm si sa auzim numai cuvinte urate pe care le spuneti despre cei ce conduc posta(ex cacati, labari) asta de fata cu doamna directoare linga dumeata? sunteti om in etate si ar trebui sa ne vorbiti frumos nu cu asa cuvinte. iar cuvintul sulfisti pe care il spuneti des, nu exista in dictionarul limbii romane findca l-am scris si am pus copilul sa caute pe internet . putin bun simt arata noua celor care castigam 600-700 lei pe luna in conditii foarte grele nu v-ar strica.

  1. disctionar

   Șulfa – șulfisti – este un termen folosit de o „profesoara ” de la BNS fosta lidera la posta .
   Nu ar trebui folosit de Mirea pentru ca inseamna haina veche, ceva de moda veche si in comparatie cu cei din administratie cred ca Mirea este mai sulfist decat ei,dar când ne dam mari si aruncam cuvinte fara sa le stim intelesul ………

   1. tehnici securiste

    Vorbeste Petre Mirea asa ? hm, inseamna ca nu se dezice de stilul lui. vorbeste murdar in public, pentru a scoate de la interlocutori iar cand este fata in fata cu persoanele importante din administratie, nu stie cum sa le pupe mainile sau partile dorsale! Tocmai el care este sifonarul SLPR ului in relatia cu cnpr! intra in toate comisiile de negociere (chiar asa, de ce-l acceptati la discutii daca nu face parte din acea comisie?) si isi sifoneaza la greu organizatia care l-a facut expert pe salariu de peste 7000 lei(scos din productie si fara sa aiba studii superioare asa cum prevede CCM ul ptr asemenea functie)pentru a spera la un alt CIM la pensionare, Vedeti?

  2. de prin posta mehedinti

   Stăpânul Postei pe Mehedinti (asa cum zice dansul) Dl Mirea este supărat ca pleacă la pensie si poate n-o sa primească banii (slăbiciunea d-lui) in prima zi de pensi Poate de asta înjură conducerea!Adică aveti grija ma labarilor sa nu ma lăsați fara bani!După ce ca de atunci o sa cumpere tot n-o sa mai aibă de unde sa-i vina merindele,si n-o sa mai aibă ce sa mulga!O sa vadă si el cum e sa daca piața cu adevarat! Urat foarte Urat.

   1. oltean

    Dati cu tamaie,dati cu ceva ca de nu va pricopsiti cu el ca lider pensionar ca mai sunt in tara – DACA VREA POPORUL !

    1. oltean-doljean!

     Legea este clara referitor la pensionari! Chiar si statutul SLPR , pe care toti liderii l-au facut document secretizat, spune clar ca …doar daca legea va permite…vor putea sa fie membrii in continuare. Si cum legea nu permite (vezi Legea Dialogului Social nr 62)inseamna ca va trebui sa plece sau sa fie trimis la pensie, acasa! Daca sunt si altii in tara, este problema fiecarei structuri judetene ca accepta! . Problema ar fi simpla! Daca ar fi un lider care sa fie respectat si de partea membrilor, nu ar spune nimeni – nimic , insa un personaj Gen-lider Mehedinti, este departe de a mai putea fi acceptat de structura regionala si judeteana! Deci Mirea, ori vei pleca de bunavoie (ar fi o iesire oarecum cu capul sus) ori vei astepta sa ti se faca vant(si solutii exista)! SI inca ceva: MIrea, mai pui oamenii sa-si faca CAR imediat dupa angajare?

    2. lis

     Lasati-l pe Mirea ca e ocupat! Ii iese la pensie tehnicianul de cladiri, atentie! la fix 65 ani, nicio zi in plus! oare in situatia lui Mirea va fi la fel? este ocupat sa faca strategii de ocuparea postului acestui nene! sa vedeti cat de repede va fi organizat concursul si cu va reusi un domn de la depozit si cum postul acetui domn ramanand vacant s eva ocupa de catre ,dar lasa ca data viitoare va spun asta! Ultimele tunuri! Prostii inca cotizeaza!

 24. grevist

  Se pare ca dupa CA din 13 ( ghinion ) nu avem concediere anul acesta dar nici majorare salariala !?

 25. necaz

  Circula vesti rele !
  – contractul cu Patria Bank – suspendat;
  – EximBank nu da credit;
  – Majorare salariala = 0
  Confirma cineva?

  1. cont

   BERD nu EximBank

  2. salariat

   Da, ………….Berd-ul nu va acorda un imprumut (deocamdata) si nu vor fi disponibilizarile aberante propuse. Ahh…am uitat…marire salariala?!?! :))))

 26. adevarul

  Acest om a distrus posta la mehedinți si daca nu pleaca la pensie se alege praful de tot! Trebuie adusi preoti sa la ozp mehedinti sa scoată satana de acolo!

 27. "Magda"

  In urma cu vreo 2 ani am citit si eu despre acest Mirea ! Am avut curiozitate sa-l cunosc si ce credeți ?! Mi-a sărutat mâna si a fost extrem de galant , as spune chiar lingușitor ! Ok mi-am spus , ASa sunt bărbații ! Am avut surpriza sa constat dupa o convorbire telefonică ( a omis sa închidă Tf si implicit convirbirea) si nu va spun ce mi-a fost dat sa ascult ! Dupa ce am auzit ,Nu vreau sa Mai aud de Acest personal ! Il urasc ! Este de nedescris si ii înțeleg acum pe cei care așteaptă cu nerăbdare sa scape de el ! Va doresc succes dragi colegi !

 28. Alex

  De pe lista cu disponibilizați au dispărut experții si au apărut economiști S a „lucrat” intens la acest lucru in ultimul timp.Pai așa era vorba d le Brătianu sa plece cei care muncesc?Economiștii duc greul in aceasta companie alaturi de diriginți ,oficianți ,casieri si factori poștali Ei stau in fata controalelor ei dau situațiile organelor de control si tuturor departamentelor Un expert ia 2 salarii de economist si majoritatea au in fisa postului atribuțiuni de economist.Unde se vede „expertiza” celor 202 de experți in rezultatele acestei companii?Nu fiți părtaș la o asemenea nelegiuire si nu luați pâinea de la gura oamenilor care muncesc !

  1. Boycott

   Să sperăm că primul și singurul economist care pleacă e Petrescu

 29. Lis

  Vorbeam mai sus de postul de tehnician clădiri la Mehedinți ! Sa înțeleagă colegii care citesc ca nu sunt răutăți , va spun ca acel domn tehnician , va înceta activitatea in 20 sept ! Ca sa vedeți cât de bine merg lucrurile la Posta , in data de 16 sept a apărut deja anunțul de concurs pentru postul de tehnician (vezi site ul cnpr la secțiunea cariere) concurs ce va avea loc in data de 23 sept ! Spune-ți dragi colegi , cât durează la Oj urile Dvs sa fie organizat un asemenea concurs ? Este ca la Mh sa apăra anunțul înainte de a fi plecat „omul” !? Conincidenta sau nu , si soția acestui domn , fosta diriginta de Oprm a fost trimisa la pensie in ziua in care a împlinit vârsta de pensionare ! Cine credeți ca a fost făptuitorul alacestor minuni !? Cine este nelipsit din comisiile de concurs ? Cine Ghicește ?

 30. Un slpr ist

  Mirea nu mai este omul pe care eu l-am cunoscut in urma cu ceva ani ! Pe lângă faptul ca profesional nu mai are nicio treaba cu posta , in toate discuțiile purtate la nivel de Slpr duce discuțiile si este extrem de virulent pentru deblocări de posturi si angajări ! Are un fix pentru acest lucru si nu ma surprinde deloc ce citesc pe acest site despre el ! Ma bucur insa ca nu fac parte din județul si regiunea sa ! Pana la urma , voi l-ati ales , voi va spălați cu el pe cap !

 31. Petre Mirea

  Pentru „OZP Mehedinți ” si nu numai : „prietene” si „coleg” cred că nu mai ai răbdare si ai intrat în sevraj.Daca tot ești „urecheat” si tragi cu urechea la ședințele de la Mehedinți înseamnă că nu auzi bine sau ești rău intenționat ceea ce dovedește că nu ai caracter.Nu am jignit pe nimeni din conducerea CNPR așa cum scrii,iar daca cineva prezent la ședința poate să confirme sau să infirme asta îl rog să o facă spre a nu mai da naștere la alte speculatii,iar tu „urecheatule” care încerci să vorbești în numele altora de ce nu ai curajul sa vorbești cu mine fata in fata si încerci asemenea manevre mizerabile,chiar crezi ca nu stiu cine ești și cum ai ajuns acolo.Nu ești în măsura să faci asemenea afirmații care sunt mincinoase si nu ești în măsura să vorbești în numele altora mai ales că faptele tale au arătat cine ești cu adevărat atât în raport cu colegii cât mai ales cu colegele tale.Nu mai încerca să te ascunzi si sa încerci tot felul de mizerii punând pe alții în fata,sperând ca vor face alții treburile tale murdare.Dacă tot nu ești un bun Postas măcar încearcă sa vorbești doar în numele tau,ca oricum ai dovedit cine si cum ești.Cu stima,Petre Mirea

  1. BARABULA

   Postasii buni stau in productie ca de acolo vin banii . Dute ba la pensie si ial si pe tatal tau ! Huuuuuuuuuu !

  2. strehaia

   Haide-ti ca sunte-ti jalnic d-l Mirea!Minti-ti cu nerusinare,cum puteti sa ascundeti vocabularul dvs de pe maidan?Cand toti salariatii de la Mehedinti va cunosc comportamentul,dar unora le este frica sa vorbească mai multe deocamdată REPET deocamdată!

  1. stat

   Simplu !
   CNPR si SLPR s-au gandit sa mai faca niste economii si asa au redus salariile compensatorii in functie de venitul de completare. Pentru aceasta diferenta neplatita de la CNPR dar platita de catre STAT se considera AJUTOR DE STAT.

 32. campean mehedintean

  Vad ca se vorbeste mult de Mirea! Este un om fara caracter!Se bucura când se inbolnaveste cineva din posta ca sa faca alte angajări! Ce sa mai vorbim de rudele de gradul 1 ale angajatilor din posta Mehedinti ca sa le i-a ajutorul din CCM! Speram ca Dumnezeu ne ajuta sa scapam de acest fenomen din Mehedinti zis Mirea!

 33. vâlcea

  Trebuie sa va uniti toti sa scăpați de acest profitor MIREA!!El trebuie sa va apere nu sa profite de voi după ce ca aveti salarii mici profita la maxim de voi si plus de asta va mai si amenință pe cei care nu cotizati la el personal ca va da afara!Exemplu de lider de sindicat profitor plătit de voi!!!

  1. drtelus

   ”Ignorant cu leafă mare
   Nu-i nici rar, nici de mirare!
   Cum se spune româneşte:
   Neştiinţa se plăteşte.”

 34. Dinu

  Stimați colegi. uitați cu desăvârșire ca CN Posta Romana are o pleiadă întreaga de specialiști proiecte care freacă menta, lucru pentru care încasează o indemnizație lunara de 2500 lei atașată la salarii nesimțite. Le cere cineva proiectele magice pe care le-au făcut și care au dus Posta pe profit…

 35. ZLN

  Greva spontana la Craiova la OPD ?
  Cateva din acestea si iar face administratia profit.

 36. Maria

  Oare o sa vina si cutremurul la posta romana? Asa se vorbeste ca in fiecare saptamana din urmatoarele va fi cutremurat cate un director cu salar mare si care nu face nimuc pentru posta – toti directorii au aplicata bulina rosie pe ei, da parca cea mai mare bulina rosie o are Stanciu, Simon are o bulina rosie alaturi de bulina portocalie -pentru ca de 2 -3 ori a cam distrus posta romana de era sa-si dea duhul – prin 2000 prima data, dupa care l-au dat afara din posta, a lipsit acest Simon vreo 6 ani si Postei Romane i-a mers bine fara el, dupa ce a revenit cu spijin sindicalist au inceput afacerile marete de devalizare si in 2010 era cat pe ce sa-si dea duhul a doua oara posta romana, cu vesminte portocalii. Dar dupa un an s-a mai dres busuiocul, dar cameleon Simon Victor s-a reorientat rapid si a ramas la butoane, ca „specialist in posta”, cand de fapt el isi da importanta si are doar interese personale, ca sa fie clar ca Posta Romana nu se poate conduce cu eicienta economica de pe drumurile de la si spre Baia Mare de unde a adus-o si pe cealalta „spetializda”, grasana sef de departament la operational. Ar mai fi cu bulina rosie si juristul Stanescu – cu tata mare ca sprijin, specialistul de la comercial. Ei ar cam urma sa crape si sa devina moloz dupa cutremurul dat de corpul de control al ministrului. Dar era sa uit de angajarile aranjate de directorul resurse umane – Lazar, om cu state vechi, cu buline albastre, portocalii, rosii – el propune solutii „legale” si agaricii de directori le accepta ca si asa nu se pricep. Toate is false numai ca sa le rezolve problemele cu angajarile. Altfel cum se angajau aproape 1000 de oameni „specialisti noi” in posta cu salarii babane, Se vb ca si Lazar ar fi pe faras. sa vedem ce o fi, Poate a veni dracului la conducerea postei romane o echipa de tineri bine pregatiti, care stiu ce vor postasii si salariatii din posta si o sa transforme Posta Romana in model de succes. Si sa nu se inhaite cu sindicalistii de la SLPR ca ar fi terminati. Astia-s cei mai mari mafioti care de fapt au inceput devalizarea postei Nu poti sa te dispensezi de ei ca au baza legala dar trebuie tinuti la distanta, fara ingerinte in managementul poste. Poate se va si infaptui ceea ce se vb si noua ministra va fi mai hotarata in a taia raul de la radacina..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*