Imprimaţi acest Articol

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania – SLPR – primul sindicat din lume care solicita in scris angajatorului  sa dispuna concedieri !

Dupa ce au cerut conducerii CNPR sa  concedieze  400 de  salariati din conducerea centrala,dispersii si OJP-uri, acum sindicalistii dau inapoi si tot amana discutiile.Oare de ce ?

 

 

 

 

 

 

 

 

28 comments

 1. dragos

  Ca intotdeauna cu acest sindicat condus de Bratianu.Arunca bombe pentru prostime si ei fac jocurile in spate.
  Cu soferii nu Bratianu i-a incitat la cereri de majorari salariale ?
  Soferii au vrut plata orelor suplimentare dar Bratianu a plusat si a cerut majorarea cu 500 de lei la salariile soferilor si a si fortat negocierea.
  Cine înafara prostilor ar crede ca se accepta o majorare doar pentru o anumita categorie profesionala ?
  Cum sa te duci ca sindicat sa ceri asa ceva doar pentru unii , chiar daca sunt indreptatiti ?
  Asa si cu cererea de concediere. A aruncat bomba pentru multime sa il aclame pe marele Bratianu si acum da din colt in colt.Cum sa nu te aplaude multimea când ceri sa fie concediati cei din conducere ?

 2. Columbeanu

  In 27 iulie A trebuit ca 5 lideri din țara (Maramureș , Neamț , Buzău , Vrancea ) sa facă inca o deplasare la Bucuresti ca sa încheie un proces verbal in care sunt scrise 4 rânduri ?! Cazare , masa , transport , diurna , indemnizație de ședinta . (Si) aici sunt banii membrilor de sindicat ! Vai, vai !

 3. postas

  Iata de ce se vor concedieri !

  140.761 lei brut- venituri salariale;
  239.701 lei brut – bonusuri de performanta (pentru perioada 2014-2015);
  22.445 lei brut – membru CA;
  532 lei brut – diurne.
  21.156 lei, membru al comisiei de privatizare.

  424.595 lei TOTAL

  Nu este greu de ghicit cine a incasat aceste sume.
  Greu este de stabilit pentru ce ?
  – cota de piata in scadere la o piata in crestere;
  – reteaua postala moare prin sufocare;
  – lipsa imprimate,lipsa consumabile etc;
  – investitii in servicii perimate = asigurari si banci;
  – CONCEDIERI DE PERSONAL .
  Mai mult – link

  1. ruta

   Merita la banii astia sa joci chiar si cum vrea sindicatul

 4. manta

  Sindicatul pune conditii pentru participarea la Marsul factorilor postali – faza nationala ;
  -Nici un reprezentat SLPR nu va participa daca nu va fi semnat un act aditional la CCM cu o majorare salariala
  OARE ! Numai pe asta ca este cald !

  1. marcu

   Ai avut dreptate ! Numai pe asta ca este cald >
   Nici un reprezentant SLPR nu va participa etc.etc…. pai Barleasca nu mai este in SLPR?
   Si factorii au ascultat de directori nu de Bratianu.

 5. remus

  Sindicatul bate din picior sa se faca disponibilizari ( RUSINE SLPR ! ).
  Cu un buget de 9 050 000 lei pe 2016 cate plati compensatorii vreti sa faceti ?

  1. horia

   Stai linistit ca semneaza Bratianu un act aditional prin care nu se mai acorda platile actuale din CCM.
   Ce nu a mai facut-o ?

 6. popa

  stie cineva daca listele astea propuse de concedieri, se bazeaza doar pe decizii de la nivel central sau si responsabilii de la nivel OJP au venit cu propunerile lor? (sau poate acestor responsabilli li s-a impus un anumit nr de posturi de trecut pe lista per OJP, si deci ei au propus ceva ca sa se incadreze in acel numar ??)

 7. factor postal

  SLPR – Bratianu – instiga factorii postali castigatori ai locurilor 1 la faza judeteana a marsului , sa nu participe la faza nationala si deja a anuntat ca din 14 judete acestia nu vor participa deoarece sunt in zi libera si prefera sa stea cu familiile.
  Pai d-le Bratianu cand i-ati adus in zi libera la miting la Bucuresti doar sa va aratati muschii nu au mai vrut sa stea cu familiile?
  Hai sa o vedem si pe astaa cu boicotul factorilor postali ,asculta de sindicat sau de directorii judeteni care nu au ce cauta la mars fara concurenti, ca tot bate vant de schimbare.

 8. Expertul fara studii

  Dintre cei 4 experți din cadrul departamentului control managerial ce urmează a fi disponibilizați se regăsește cumva si liderul regional din Oltenia , expert fara studii superioare , ce urmează a se pensiona in luna Noiembrie 2016 odata cu împlinire vârstei de 65 ani !? Consider ca ASa ar fi normal , nu sa plece persoane tinere si care nu sunt scoase din producție ! Stie cineva daca va pleca ?!?

 9. Postas vechi

  Domnul Ulita, spune un adevar dureros. Oare cati dintre noi vom avea curajul sa recunoastem aceste lucru? Din pacate …..nu cred ca vor fi multi care vor face partizanat cu acest domn.:)) Ideea este ca problema ramane in terenul nostru in continuare! Cine se ofera sa purceada la ceva mai „galagios”? Cu totii cunoastem ceea ce s-a intamplat in cadrul CNPR in ultimii 5…..6…7…ani. si cu toate astea stam la „cutie” cum s-ar zice pentru a ne apara pielea!
  Propun o REVOLUTIE !

  1. angheluta

   Stam la cutie si asteptam ca altcineva sa ne faca ordine in societate.Nu va faceti griji ca nu se gasesc ! D-l Bratianu asta asteapta. Dupa ce a aametit intreaga companie cu cererea rusinoasa prrivind concedierea , acum o da din gard in gard si mai mult face liste cu cine sa meraga la faza nationala a marsului din partea administratiei.RUSINE ! Rusine si celor care il sustrin in asemenea actiuni.

  2. angheluta

   Iata scrisoarea – link

 10. marta

  Dragos Tudorache, ministrul interimar al Comunicatiilor, a confirmat luni, intr-o conferinta de presa, ca intre Posta Romana si Sindicat a fost agreata o restructurare a unei parti a personalului administrativ si de conducere. Tudorache sustine ca seful Postei ar fi meritat bonusul de performanta.
  Deja cifrele pe anul trecut, la nivel operational, au fost bune si rezultatele se incadrau in indicatorii de performanta. Ceea ce s-a intamplat insa pe finalul anului a fost sa intervina o amenda de la Consiliul Concurentei pentru activitati anterioare (n.a mandatului lui Alexandru Petrescu) si aceasta a dus compania pe minus. Ceea ce AGA si Consiliul de Administratie au considerat este ca, aceasta amenda, tocmai pentru ca viza activitati petrecute inainte nu ar trebui sa-i fie imputate lui Petrescu pentru ca din punct de vedere al indicatorilor operationali el isi indeplinise mandatul.

  Citesc si nu imi vine a crede !- link
  Pai nu vreti d-le ministru interimar ,pana astazi cel putin, sa ne comunicati asa in ultimul moment care au fost criteriile de performanta ?
  Cumva cheltuieli mai mici decat veniturile ? Pai orice om stie sa faca asta. Cheltui cu un leu mai putin decat ai si gata criteriu de performanta, NU ? Nu mai conteaza de unde tai la cheltuieli .Dar : corb la corb nu isi scoate ochii ..

  1. Boycott

   S-au grăbit să anunțe profitul pe primele 6 luni. Așa a fost și anul trecut pe primele 6 luni: mare profit, dar anul s-a încheiat cu pierdere. Nu vorbește niciunul de scăderea cifrei de afaceri (reprezentând „suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare, mai puțin rabaturile, remizele și alte reduceri acordate clienților”) pe anul trecut cu 46.832. 036 lei (4,16%) față de 2014 și cu 186.139.901 lei (14,715%) față de anul 2011 (an la care directorului Petrescu îi place să se raporteze ca la cel mai negru din istoria poștei, din cauza pierderilor mari înregistrate). Nu se vorbește nici de creșterea datoriilor comerciale – furnizori cu 10.582.391 lei ori cu 7.956.843 lei a altor datorii (inclusiv datoriile fiscale și datoriile privind asigurările sociale) – cf. bilanțului la 31 decembrie 2015. Revenind la profitul pe care Poșta îl realizează sistematic și care crește precum Făt-Frumos din poveste dacă ne uităm la aburelile directorului Petrescu, normal ar fi ca el să folosească în primul rând pentru creșterea activității, ceea ce ar însemna aport de personal și nu concedieri colective. Diavolul zace în detalii: este prezentat cu mult fast profitul (adică avantajul bănesc obținut din desfășurarea activității), abătându-se atenția de la scăderea sistematică a volumului afacerilor (care se reflectă în cifra de afaceri). Mai sunt și alte minciuni și manipulări ale acestui director și ale echipei sale – dezvăluite în mod pertinent și în detaliu de Daniel Uliță – la care, din câte se vede, nu ia nimeni aminte, fiindcă nimănui nu-i pasă.

   1. angheluta

    Rau este ca nu vad proprietarii aceste siretlicuri cu profit, profit,profit si la urma pierdere!
    Pentru anul 2015 si in martie 2016 se anunta tot profit si dupa o luna la depunerea bilantului – PIERDERE.
    Se da vina pe amenda desi se stia de ea din 2015 .
    Din marile realizari raportate cat este din comisionul crescut de la pensii urmare a majorarii acestora si pentru care nu ati facut nimic , dar raportati ca realizare manageriala ?
    Daca venitul este de 100 lei si cheltuielile de 99 lei sigur aveti profit.
    Dar daca cresc cheltuielile la 110 lei ce faceti ?
    Un manager bun cauta sa creasca veniturile la 111 lei , dar la posta nu se fac anumite cheltuieli in valoare de 11 lei ( nu se asigura personal suficient si nici nu se platesc ore suplimentare, nu se asigura rechizite si imprimate, nu se asigura consumabile , etc ) si IATA CA AVEM PROFIT.
    Bancile isi restrang activitatea, companiile de asigurari la fel sau chiar fau faliment si posta abia incepe astfel de activitati de parca acum s-au inventat!
    Cat ati investit si cat se castiga din aceste activitati ?

 11. turcu

  Soferi umiliti la marsul factorilor – faza nationala

  Unii DIRECTORI judeteni ( din comoditate sau in imposibilitate de a conduce ) au venit cu soferi pana in apropierea localitatii Gura Humorului dupa care au trecut ei la volan, iar soferii s-au cazat si au servit masa pe banii lor de joi 11 august pana duminica 14 august, pe unde au putut . CATA NERUSINARE !
  Chiar nu ati avut loc la cazare pentru cativa soferi ?
  Chiar nu au fost cateva portii de mancare pentru cativa soferi ?

 12. aurelian

  SLPR vrea majorare salariala ( si noi toti ) = 200 lei/salariat
  CNPR de acord dar in anvelopa salariala ( prevazut in BVC )

  – BVC 2015 cheltuieli salariale = 587.400.000 lei

  – BVC 2016 cheltuieli salariale = 589.434.000 lei

  + 2.034.000 LEI 2016 / 2015

  impartim la 4 luni cat au mai ramas din 2016 = 508.500 lei / luna

  impartim la 26.000 salariati = 20 lei /luna !!??

  Pentru 200 lei /salariat trebuiesc 20.800.000 lei adica venituri suplimentare si rectificare BVC ?

  1. tatar

   Au lansat si tabele cu formele de protest pe care le vor sindicalistii ; pichet, miting si altele.
   Care alte forme de protest sunt LEGALE d-le Bratianu ?
   Conform legii pe perioada existentei unui contract colectiv de munca NU SE POATE FACE LEGAL GREVA !
   Greva spontana nu este forma legala de protest.

   1. Boycott

    De unde până unde este ilegală greva pe perioada existenței unui contract colectiv de muncă??????????!!!!!!!!!!!!!
    Vezi cap. V din Legea Dialogului social nr. 62/2011 actualizată!

    1. legis

     Art. 181
     Prin greva se intelege orice forma de incetare colectiva si voluntara a lucrului intr-o unitate.

     Art. 182
     Greva poate fi declarata numai daca, in prealabil, au fost epuizate posibilitatile de solutionare a conflictului colectiv de munca prin procedurile obligatorii prevazute de prezenta lege, numai dupa desfasurarea grevei de avertisment si daca momentul declansarii acesteia a fost adus la cunostinta angajatorilor da catre organizatori cu cel putin doua zile lucratoare inainte.

     Art. 161
     Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
     a)angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;
     b)angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;
     c)partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.

     Art. 164
     Pe durata valabilitatii unui contract sau acord colectiv de munca angajatii nu pot declansa conflictul colectiv de munca.
     DECI:
     1.Ca sa faci legal greva trebuie un conflict colectiv de munca nerezolvat, DAR nu poti declansa conflict daca ai contract SI iata cum la posta o greva organizata este ILEGALA.

     Cap V se refera la reprezentantii org.sindicale

 13. angajat

  SLPR practica o politica sindicala populista si nu reprezinta interesele profesionale ale salariatilor.
  O solicitare de majorare salaariala in suma fixa peentru toti salariatii ( nu este singura ) duce la scaderea interesului pentru cei cu studii si functii dobandite prin merite profesionale ( nu prin prietenii sau politic).
  Un om invata si urca pe scara profesionala si pentru un castig mai bun care sa ii asigure un trai mai bun.
  Daca un salarit cu un venit de 1500 lei ii mai trebuie 200 de lei sa acopere cresterea cheltuielile pentru traiul necesar acceptat , pentru unul cu 4000 de lei o crestere de doar 200 lei nu face decat sa ii scada nivelul de trai si de aici lipsa de interes pentru ce face la posta romana.
  Nu trebuie ca sindicatul sa procedeze asa pentru ca prin astfel de masuri s-a ajuns ca majoritatea salariatilor sa aiba acelasi salariu pentru munca diferita si laa salariul minim pe economie.

 14. raducu

  Mai colegule „salariat”cam ce munca faci tu ptr.4000 lei /luna stai pe site la calculator si scrii verzi si uscate si critici sau arunci cu noroi.Posta o tine „prostimea” ,eu as propune ca majorare salariala sa se faca in procent. Un procent mai mare de sa zicem 15% la palmasi pina cel mult la clasa 22, ,iar restul maxim 5%.Nu uita ca 50-60% din personal estet la salariul minim pe economie,iar daca de la 01.01.2017 salariul minim va deveni 1450 lei atunci cred ca 70-80% din salariati vor fi la salariul minim.Cum iti explici tu ca CNPR anunta ca veniturile scad,prestatiile scad,personalul din operativ scade sau lucreaza cu 4 si 6 ore,in schimb personalul din centralul companiei,dispersii si ojp -uri a crescut in ultimii 6-7 ani si cu salarii babane.Sint tare curios ce venit aduce unul cu salariu de la 4000 lei/luna,in conditiile in care aceste posturi sint ocupe pe criterii politice,prietenii,cumetrii.Profesionistii din Posta Romana au fost aruncati peste bordul navei de mult de conducerile care s-au perindat la conducerea CNPR in ultimii 6-7 ani si care l-a rindul lor au fost numite politic.

  1. angajat

   De ce crezi ca sunt unul din aceia cu 4000 lei/luna ? Daca te uiti cu atentie o sa vezi nca nu stau toata ziua la calculator iar postarile sunt seara tarziu sau înafara programului.Apropo , dar fara suparare – ce program au factorii infara perioadei de achitare pensii ? Esti rau indoctrinat de vezi compania mergând fara personal de conducere si functional administrativ. Este foarte adevarat ca poate sunt multi dar nu noi suntem in masura sa stabilim cu cati ar putea conducerea sa duca mai departe si eficient compania .
   Din cauza majorarilor cu suma fixa sa ajuns aici si acum din nou se vrea suma fixa.
   Excludem:beizadelele,politrucii si amicitiile din sistem si nu va mai uitati in gura lui Bratianu care si-a angajat toate neamurile in posta si nu la categoria „prostime ” Au foat perioade când intrebati unde lucreaza nici nu stiiau baietii lui Bratianu. Au fost aruncati peste bord profesionistii ? Pai Bratianu unde era atunci ? Probabil se bucura ca se face loc pentru ai lui si acoliti .
   A fost crescuta schema conducerii ? Pai Bratinu unde a fost atunci , ca nu se poate fara AVIZUL SLPR modifica organigrama CNPR? De ce nu a informat membrii si a tacut ?
   A facut false majorari mana in mana cu administratia ( sporurile in salariu, prima de vacanta in salariu etc. ) si asa au evitat majorari salariale prin efectul legii la cei cu salariu sub salariul minim pe economie.

 15. mara

  BEIZADELE ?! Ale cui Matei ? Baietii tai unde sunt si când au fost angajati ? Sotia lui Otelea unde este si când a fost angajata ? Copii liderilor regionali unde sunt Matei si când au fost angajati ? Cine a inventat functia de Expert si cine a fost printre primii ocupanti ? Numele de Giurgea iti spune ceva ?
  Toti cei „scosi din productie pentru activitati sindicale ” nu imping si ei apa ?
  Le ati spus salariatilor ca oprirea lucrului se face pe raspunderea fiecaruia ? Voi cunoasteti legea ?
  Daca nu cititi si voi raspunsul dat de legis lui Boycott aflat putin mai sus.

  TUMOARE” ÎN POȘTA ROMÂNĂ. Preşedintele SLPR, Matei Brătianu, la Deva: „Avem vreo 300 – 400 de împingători de apă la vale care ar trebui să plece”

  Angajaţi care lucrează în condiţii improprii, de-a dreptul insalubre, cu pereţi năpădiţi de mucegai şi igrasie, geamuri care abia se mai ţin, şi o „tumoare” de aproximativ 300 – 400 de oameni, de care nu ar fi neapărat nevoie, dar care sunt angajaţi toţi cu salarii foarte mari. Acesta este „tabloul” trist al Poştei Române, creionat, în cuvinte, de către preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Matei Brătianu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, vineri, la Deva. Poştaşii sunt revoltaţi și se plâng de condiţiile proaste de muncă, dar şi de salariile pe care le au. Ei vor acum să obţină, de la conducerea companiei, măcar o majorare de leafă. În caz contrar, sunt decişi să întrerupă întreaga activitate.

  O companie „căpuşată” de beizadele

  Prezent la Deva, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din întreaga ţară, Matei Brătianu a vorbit despre declinul în care se află, la ora actuală, Poşta Română. În opinia liderilor sindicali, compania de stat a fost „dusă în cap” chiar de către conducerile sale. „În ultimii şapte ani, vorbesc de perioada 2009 – 2016, au plecat aproximativ 25 la sută din, ceea ce eu numesc, cu dragoste, poştei, adică factori, oficianţi, mânuitori de valori şi şoferi, în schimb, în acelaşi interval, a crescut numărul persoanelor cu funcţii de conducere cu 40 la sută. Practic, în tot acest timp, compania s-a pricopsit cu o tumoare de 300 – 400 de împingători de apă la vale, cum le spunem noi, de care poşta nu are nevoie, dar care au fost angajaţi toţi pe salarii mari şi pentru care s-au creat tot felul de structuri artificiale: direcţii, departamente etc., pentru ca aceste beizadele, politice sau personale ale directorilor generali, să poată lua salarii foarte mari. Ei au fost aduşi de cei cinci directori care s-au succedat la conducerile companiei din ultimii ani. Adică, fiecare director general, atunci când a fost numit exclusiv politic în funcţie, a adus, la rândul lui, alţi trei, patru sau şase directori, care, la rândul lor, au adus alte comenzi politice şi, în felul acesta, ne-am trezit, după fiecare ciclu electoral, cu această tumoare despre care vorbesc (…) Noi am tot spus, că dacă trebuie să plece cineva din Poşta Română, sunt aceşti împingători de apă la vale și nu altcineva”, a declarat, la Deva, preşedintele SLPR.

  Matei Brătianu a mai menţionat că, în Poşta Română lucrează şi 202 experţi, care iau salarii foarte mari, de câte 5.000 – 7.000 de lei pe lună, în timp ce un factor poştal, care umblă, „prin vânt și ploaie”, câştigă, lunar, între 1.200 şi 1.400 de lei, în cel mai fericit caz.

  Balet sau șpagatul cu coletele în brațe

  Preşedintele SPLR a amintit şi de condiţiile în care lucrează angajaţii Poştei Române. El a făcut referire, inclusiv, la judeţul Hunedoara, acesta catalogând ca fiind o „nesimţire”, din partea conducerii companiei, să laşi oamenii să lucreze în asemenea condiţii mizere. „Sunt absolut revoltat de condițiile în care lucrează cei din serviciul regional de poștă. Acolo, tumoarea s-a transformat în cancer pe pereți. În aceleași condiții proaste lucrează și cei de la Oficiul nr. 3 din Deva, și acolo pereții stau să cadă și în multe alte părți (…) În plus, deși s-au făcut referate peste referat, de ani de zile, nu a fost nimeni în stare să facă cum trebuie acea rampă de descărcare; e inadmisibil ce se întâmplă acolo! Angajații sunt puși în situația să facă balet sau șpagatul cu coletele în brațe. Mi se pare o bătaie de joc din partea tuturor directorilor să tratezi oamenii în acest mod. Era destul timp să facă cum trebuie acea rampă de descărcare”, a mai spus Brătianu.

  Despre condițiile în care lucrează poștașii hunedoreni a vorbit și Florin Chețe, președintele filialei județene a Sindicatului Lucrătoilor Poștali. „Condițiile sunt demne de Evul Mediu și se pot vedea, cu ușurință, cu ochiul liber, de către oricine intră într-un oficiu poștal: pereți scorojiți, tencuială căzută, geamuri ruginite cu sticla ce abia se mai ține, mizeria care este în fiecare oficiu poștal, nebunia, înghesuiala, coada de la ghișee”, a spus acesta.

  Activitatea, întreruptă în septembrie sau octombrie

  Poştaşii sunt hotărâţi să întreruptă activitatea, în cazul în care, până la 25 august, conducerea Companiei Naționale Poșta Română refuză să semneze actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, prin care salariile tuturor angajaţilor să fie mărite cu 200 de lei, sumă fixă. „Pot să vă spun că, dacă negocierile vor eșua, majoritatea membrilor de sindicat au hotărât că nu mai vor să facă mitinguri, pichete sau marşuri, ci au decis să oprească lucrul. (…) Probabil, acest lucru se va întâmpla în prima decadă din septembrie sau octombrie, însă, excludem orice formă de protest în perioada acordării pensiilor pentru că ar fi devastator, oamenii ar avea de suferit și nu ne dorim să se întâmple așa ceva”, a mai spus Matei Brătianu, preşedintele SLPR. „Nu mai putem merge în acest fel, în continuare. În situația în care nu se rezolvă, cel puțin, problema majorării salariale, pe care o merităm cu prisosință, suntem dispuși să oprim lucru”, a adăugat, la rândul său, Florin Chețe.

  Poșta Română are, în prezent, aproximativ 26.000 de angajați, la nivel național. Dintre aceștia, mai puțin de 15.000 sunt factori poștali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*