Print this Post

Spune-ti parerea….

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

  Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

Au inceput negocierile noului CCM – Ce mandat au cei de la sindicatul reprezentativ ?

 

 

 

 

79 comments

 1. fane

  Capitalizarea aduce bani ? Putem sa luam si noi ceva din ce produce ea ?

  1. daniela

   Chiar crezi in povesti ?

  2. bani

   Se pare ca deja au inceput neintelegerile administratie – sindicat asupra modului cum vor fi folositi banii din capitalizare.

   1. Jeni

    Asta e o…prostie colegu!

    banii din capitalizare au scop si directie clare, nu pot fi negociati de bratianu, Slava Domnului !

 2. By by

  Propunere; sa se respecte Ccm!!! Liderii de sindicat care devin Pensionari sa plece acasa ! Fiindca vad ca ei su alta lege !

  1. Jeni

   Nu au alta lege colega, aici e treaba : NU MAI AU NICIO LEGE, NICIUN DUMNEZEU.

   S-au rupt de realitatea demuuuuult, dupa atata scos din productie, au devenit precum Ceausescu, nu se mai dau dusi, s-au obisnuit asa, sa fie jupani, pana la moarte :(((

 3. lege

  CNPR SA ramane sub OUG 109/2011 si acum vedem de ce d-na DG desi anuntase ca din 12.02 nu mai vine , este incontinuare la post. Si acolo unde trebuia sa mearga – numita nu evaluata si selectata – nu mai poate din cauza OUG 109/2011.
  Daca vreti sa dovediti profesionalism o puteti face si la posta dar fara Bratianu ca va ingroapa imediat ce nu ii mai dati ce va cere,chiar de este imposibil de dat acel ceva.Studiati putin istoria acestui personaj si va convingerti.

  1. Jeni

   Pai e simplu.

   Bratianu vrea URGENT semnarea prelungirii CCM asa cum e el azi, sa poate numi mai departe directori, gen Otelea , Sacara, Budeanu, Tudose…

   Si unul dintre astia ii va semna ce doreste! Ma intreb de ce a ezitat Elena Petrascu ????

 4. VTeo

  Astazi am primit plata compensatorie mai mica decat luna trecuta. Consider ca este vorba de o discriminare. In mod normal platile compensatorii se achita integral. Printr-un act aditional la CCM d-nul Bratianu a acceptat ca aceste plati sa se efectueze lunar, esalonat. Daca noi cei ghinionisti, am fi primit toti banii odata nu am mai fi fost penalizati. Daca primim platile lunar consider ca ar fi trebuit sa beneficiem de acelasi tratament cu al angajatilor. V-as ruga daca puteti sa-mi indicati si mie baza legala si eventual o opinie din partea unui sindicat adevarat. Ma intereseaza ptr demersurile pe care intentionez sa le intreprind. Imi cer scuze daca am fost putin incoerent dar sunt plin de draci! Va multumesc.

  1. SNPR

   Baza legala pentru a transfera contributiile angajatorului catre cei concediati in asa fel incat venitul acestora sa nu scada nu exista.
   SNPR in aceste zile imtermediaza o intalnire avocati- concediati (cativa ) pentru a se analiza daca o actiune in instanta are sanse de castig si costurile aferente pentru grup.
   Sindicatul nu va poate reprezenta in acest caz deoarece nu mai sunteti angajati si nu mai aveti calitatea de membri.
   Vom reveni cu amanunte.

   1. VTeo

    Multumesc! Asteptam noutati.

   2. mary

    Avem vreo sansa ?

   3. VTeo

    Avem sanse, dar aici este foarte importanta si parerea unui avocat. Trebuie insa sa fim un grup mai consistent, adica sa impartim cheltuielile. Daca vor fi numai 2-3 persoane hotarate nu cred ca se va ajunge in instanta. Eu am ceva sanse sa-mi rezolv problema si individual, dar daca va fi un grup mai numeros voi participa si eu.

 5. concediat

  Furati de administratie si sindicat :
  La stirea ca urmeaza sa fie trecute contributiile la salarii de la angajator la angajat si ca angajatul va pierde la net ,imediat a sarit Bratianu si DG si au anuntat ca acest lucru nu se va produce la posta romana. Mai mult,pentru a nu DERANJA ministerul Bratianu a luat decizia ca SLPR sa nu participle alaturi de BNS la mitingul organizat impotriva acestei masuri ( solidaritate NU !?)
  Rezultatul :
  – salariatii au fost FURATI de un procent de 1% la stabilirea grilelor noi ( cu aplicare de la 01.01.2018 ) – contributia angajatorului CAS si CASS in dec.2017 era de 21% si au trecut in grile doar 20% !?
  -fostii salariati, concediati si cu plata compensatoriilor in rate lunare ( ca asa a decis Bratianu ) = pierdere de 21% intrucat nu le-au fost transferate contributiile care le platea angajatorul .
  RUSINE SINDICAT !

  1. dedu

   La ce te asteptai de la un sindicat slugoi ?

 6. VTeoCe48

  Poate putem sa dam in judecata si persoana care a acceptat ca platile compensatorii sa se acorde esalonat :D, context in care ne-a produs un prejudiciu. Prin faptul ca, Guvernul, a emis si va emite OUG pentru a compensa pierderea, pentru unele categorii de persoane, afectate de revolutia fiscala iar alte categorii au fost lasate de izbeliste, poate sa constituie o discriminare. Si ma intreb daca nu se puteau face demersuri pentru obtinerea venitului de completare.

 7. Ccm

  trebui ca anual sa -si prelungeasca CIM ul iar dupa 3 asemenea mandate sa pleca aacasa! Asta daca nu exista un (alt) act aditional despre care noi sa nu stim!Iar in final va mai citez din prevederile art 31.5 din acelasi CCM:La aplicarea efectivă a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta in ordine:a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în unități diferite precum și cei care cumulează pensia cu salariul;b) patronii sau asociaţii de firme;Deci? Cu largul concurs al CNPR acesti pensionari nominalizati si cine stie cati altii, stau si primesc salarii f f f mari fara sa miste un pai! Oare recentul control al Curtii de Conturi, nu putea sa vada si aceste lucruri?

 8. Ccm revenire

  S-a vorbit aici de faptul ca unii dintre lideri (EX: Bratianu, Mirea, Birlescu si care o mai fi) au contracte pe “nedeterminat”. Va arat mai jos prevederile CCM ului inca in vigoare16.1CIM se poate încheia şi pe durată determinată numai în următoarele cazuri:g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;Art 16.4 (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 16.1, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.(2) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durată determinată3) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive și nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.Concluzionand. Arat ca acestia ar trebui ca anual sa -si prelungeasca CIM ul iar dupa 3 asemenea mandate sa pleca aacasa! Asta daca nu exista un (alt) act aditional despre care noi sa nu stim!Iar in final va mai citez din prevederile art 31.5 din acelasi CCM:La aplicarea efectivă a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta in ordine:a) salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în unități diferite precum și cei care cumulează pensia cu salariul;b) patronii sau asociaţii de firme;Deci? Cu largul concurs al CNPR acesti pensionari nominalizati si cine stie cati altii, stau si primesc salarii f f f mari fara sa miste un pai! Oare recentul control al Curtii de Conturi, nu putea sa vada si aceste lucruri?

 9. capital

  Bratianu,Giurge si Otelea interesati de banii pentru capitalizare ! Oare de ce ?

  1. surse

   Teatru ieftin. Ce cauta sindicatul in problemele de administrare a unei companii ? Suntem tentati sa spunem ca pentru interesul salariatilor,NU ?
   Fals . Cand Bratianu a facut ceva in intresul general al salariatilor ?
   Umbla peste tot invocand interesul companiei dar de fapt incearca sa plaseze oameni ici si colo in calitate de specialisti .

  2. surse

   De cand Bratianu reprezinta salariatii (2005 ) din 37 000 de salariati au ramas 24 000 din care 13 000 au salariul minim pe economie si din posta, in conditiile unei piete postale in crestere. Asta este rezultatul activitatii acestui pensionar care umbla peste tot invocand interesul sindicatului pentru companiei dar de fapt umbla pentru el si cativa apropiati care vor functii .
   Acum impresioneaza “palmasii ” prin intalniri cu pres.CD,ministrul finantelor,ministrul comunicatiilor, pres. ANCOM , etc,etc.
   Bratianu uita ca sindicatul este la nivel de unitate si TOATE discutiile se poarta cu conducerea companiei,nu pe la parlament,ministere,etc.. Se crede sef de confederatie sindicala.

 10. Postasa frustrata

  Da, avem propuneri pt un CCM nou. Un CCM nou care sa nu mai permita aranjamene mafiote ca la Iasi sa fie angajata din exterior prin sistemul ,,cumatria,, o ruda a fostei directoare economice BARZU LIDIA, acuala responsabila pe economic la Iasi in timp ce economiste absolvente la U Cuza lucreaza ca oficiante de ani de zile. Mai intii a fos afis de o zi pt concurs inchis pt post de economist si ….. previzibil nu s-a inscris nimeni pt ca se stia ca nu va lua si ca trebuia adus cineva din exterior. A avut grija Barzu sa se auda.Mi s-a sugerat ca nu am nici o sansa, postul fiind cu dedicatie. Previzibil, a urmat un concurs deschis care a fost castigat exact de cine trebuia – cumatria lui Barzu Lidia care si-a intregit “la famiglia”. Bravo Andreea, ai avut subiectele, ai candidat singura pt ca celalalt candidat a fost dat afara din concurs, dar esti o persoana fara valoare de care posta se poate lipsi. Chiar daca pe hartie a aparut ca ai cistigat asazisul concurs pt postul de economist la Iasi.
  Ei domnilor din posta, asta nu trebuie sa mai permita un nou CCM. Prin concursuri aranjate pentru posturi bine platite, posta sa fie ocupata de familii intregi si sa devina captiva acestora. Exemplul cel mai bun este cel de acum doua saptamani cu Barzu Lidia.

  1. CCM

   D-na pensionara Barlescu cu doua venituri lunare a fost la concurs ?
   Nu cred ca angajarea cuiva din familie ar fi o problema daca persoana respectiva ar fi si competenta. CCM este clar in aceasta problema numai ca acesta nu verifica competenta candidatilor. Mafiile create de regula de cei incompetenti strica totul si asta explica si starea in care a ajuns aceasta companie.Cel mai bun exemplu este insasi lidera Barlescu si mafia sindicala mana-n mana cu administratia. Un manager dedicat nu ar fi acceptat ocuparea unui post fara munca, fara sa produca macar venituri care sa acopere cheltuiala cu acesta.
   De cati ani nu presteaza munca postului ocupat d.na Barlescu ? Cine ii face sarcinile aferente acestui post ? Daca nu se simte lipsa omului pe acest post de ce a fost mentinut ?

  2. DAN

   Mai, postasa fruntasa,, nu te mai plinge ca nu ai avut nicio sansa, ca ti s/a sugerat,,, de fapt tu nu ai fost “”pregatita corespunzator” pentru ca nu stii sa nuumeri pana la suma care trebuie, asa ca veziti de treaba ta daca esti fraiera.

  3. Carmen

   În acest caz nu este conflict de interese, care în Codul Penal este infracțiune- folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane?

  4. Nella Bodnar

   Dna Birzu a fost chiar presedinta comisiei de concurs – despre ce vorbim??? Evident despre sfera dreptului penal, dar pentru ea dreptul penal este ceva cunoscut de prin anii 2007/2008.

 11. Mihaela

  …….eehhhheeei,….. totul sa aranjat cu ajutorul inspec., de specialitate si responsbil RU …. care si ele au familiile la posta ……. mafia e muuult mai mare si nu doar la economic

 12. mamy

  ce se aude cu salariile compensatorii, ramanem cu ele taiate sau le lasam barosanilor.

 13. Mamy

  Ce se aude cu tăierile din salariile compensatorii, rămân la băieți deștepți.

 14. VTeo

  Un gand frumos pentru colegele noastre si nu numai… cu prilejul zilei de 1 Martie :) !

 15. Concediat

  Salariatii concediati anul trecut au dreptul, pe langa salariile compensatorii, la venituri de completare, potrivit OUG 36/2018 (accesati ordonanta: http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_36_2013_aplicare_perioada_2013_2018_masuri_protectie_sociala_persoane_disponibilizate_concedieri_colective_planuri_disponibilizare.php).
  Avand in vedere aceste date, am luat legatura cu cel mai bun avocat pe dreptul muncii – Costel Gilca -, care mi-a spus ca avem toate sansele sa castigam ceea ce ni se cuvine in cadrul unui proces. Mai mult, daca ne intalnim si punem mana de la mana, onorariul pe care il vom da fiecare va fi nesemnificativ, insa daca facem treaba asta separat ne va costa mai mult. Maine la ora 11 am intalnirea cu domnul avocat unde vom discuta toate detaliile. Sper si imi doresc (pentru binele tuturor salariatilor concediati pe nedrept) sa mi se alature si altii. Ma puteti contacta oricand la telefon 0771 690 177.

  Iata si niste informatii despre pregatirea avocatului Gilca:
  Educație și formare
  2004-2005: Universitatea București, Facultatea de Drept – doctorand dreptul muncii
  Educație și formare
  2004-2005: Universitatea București, Facultatea de Drept – doctorand dreptul muncii
  2001-2003: Universitatea București / Florida International University – master în relații industriale și de muncă
  2000-2001: Universitatea București, Facultatea de Drept – studii postuniversitare de drept privat
  1996-2000: Universitatea București, Facultatea de Drept – licență în drept
  1991-1996: Seminarul Teologic Liceal „Sf. Nicolae” Râmnicu Vâlcea – diplomă bacalaureat

  In plus, este primul avocat din tara care a castigat un proces de hartuire la locul de munca.

  1. snpr

   Speram ca nu avocatul v-a spus ca puteti beneficia de prevederile OUG 36.?

  2. flory

   Nimic de la intalnire ?

  3. dana

   Chiar nici o vorba dupa intalnirea cu avocatul ?

  4. oaredece

   Nu inteleg cum de s-a ajuns la aceasta situatie cu venitul de completare acum dupa mult timp de la concediere
   Ultima concediere s-a facut “la cerere ” si “obligati ” dar din cei mai multi cu studii si experienta, mai precis cunoscatori in ale legilor si nimeni nu a solicitat in faza premegatoare concedierilor sa se aplice OUG in cauza.

 16. Concediat

  Chiar avocatul mi-a spus. Nu inteleg de ce sperati.

 17. snpr

  Pentru a beneficia de prevederile OUG 36 demersurile trebuiau facute inaintea concedierilor nu dupa : intentia angajatorului de a concedia colectiv, elaborarea unui plan de disponibilizare motivat, hotarare de guvern pentru aprobarea planului si 90 de zile pentru efectuarea concedierilor de la data intrarii in vigoare a HG.
  Oricum va tinem pumnii si va asteptam pentru cei interesati cu vesti dupa intalnirea cu avocatul.

 18. Aflatăîntreabă

  Fiind vorba de drepturi ale salariatilor acordate din bugetul asigurarilor de somaj și nu din fondurile companiei, nimic nu justifica neparcurgerea de catre angajator a procedurii prevazute de OUG 36/2013. Pe cale de consecinta,el poate fi tras la raspundere pentru paguba pricinuita in acest fel salariatilor concediati. Parerea mea.

  1. radu

   Salariile compensatorii nu sunt platite din bugetul de somaj, sunt din fondul de salarii al companiei si repet un comeentariu recent : procedura ptr OUG 36 trebuia facuta inainte de concediere nu la un an dupa..
   Pentru cei aflati in situatia concediatilor cu venitul scazut din ianuarie trebuie gasita alta cale de reintregire a venitului net.
   In instante se poate cere orice dar obiectivul este sa si fie optinut ce se cere, iar daca nu ai argumente legale ……castiga avocatii.

   1. Aflatăîntreabă

    Atenție! Este vorba de venituri de completare si nu de plati compensatorii.

 19. Avocatul

  Din cate am văzut eu atât Curtea de Apel Constanța cât și Curtea de Apel Bucuresti și Galați au admis astfel de acțiuni și au obligat AJOFM la plata venitului lunar de completare.
  Acum faptul că Posta avea obligația să trimită niste documenta la Guvern și nu le-a trimis, că ăia din guvern să stabilească prin HG bugetul pentru AJOFM nu e treabă salariaților disponibilizati.
  Cert este că prin lege se recunoaște un drept. Daca un funcționar a greșit acel drept al salariatului asta nu înseamnă că este lipsit de drept salariatul concediat.
  Așadar sunt 3 curți de apel și tribunale care au dat câștig de cauză celor disponibilizati.

 20. flory

  Publica nr dosarelor in cauza sa le vedem si noi

  1. Mihaela

   Ciao, esti Flory de la Iasi?? — ce mai faci, esti bine, cand mai vii pe la serviciu ca nu te’am vazut de mult ??

 21. Aflatăîntreabă

  A raspuns chiar avocatul. Spune ca cei care s-au judecat pentru venituri de completare au castigat.

  1. sofia

   Doar nu crezi ca cel care posteaza sub anonimatul avocatul este chiar avocatul indicat de concediat ?
   Asteptam un raspuns de la concediat urmare a intalnirii cu avocatul C Gilca .

  2. jojo

   Venitul lunar de completare se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj. (OUG 36/2013 )
   Se stabileste ODATA cu indemnizatia de somaj nu dupa un an si ceva.
   Verificati deciziile de concediere sa vedeti daca este mentionata ca si baza legala printre altele ( Codul muncii, CCM etc. ) si OUG 36/2013
   La cei care au beneficiat de prevederile OUG 36/2013 in deciziile de concediere era mentionat ca sunt concediati printre altele si in baza acestei ordonante fiind indeplina conditia de acordare a venitului de completare, a somajului si a platilor compensatorii:
   Art. 7 ( din OUG 36/2013 )
   Persoanele concediate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază de următoarele drepturi:
   a)indemnizaţie de şomaj, stabilită potrivit reglementărilor legale în vigoare;
   b)venit lunar de completare;
   c)plăţi compensatorii acordate de către operatorii economici din bugetele de venituri şi cheltuieli ale acestora, în
   conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de muncă aplicabile, respectiv încheiate la nivelul
   fiecărui operator economic.

   Sunt in cauza si caut si eu o solutie, dar statul nu da banii asa usor.

 22. Aflatăîntreabă

  Dupa stiinta mea, e chiar el.

 23. Aflatăîntreabă

  Rolul instantelor judecatoresti este, printre altele, sa restabileasca o situatie de drept nesocotita/incalcata.
  Nu inteleg de ce administratorul site-ului nu a publicat si link-ul la site-ul avocatului Costel Galca, pe care l-am postat. Doar vorbind cu el va puteti lamuri. Sau nu. oricum, vorbind aici intre noi, nu rezolvam nimic.

 24. Aflatăîntreabă

  Draga sindicatule, chiar sunt o „aflata in treaba”, in sensul ca nu sunt afectata de concediere, dar cunosc bine situatia. Este de principiu ca, daca sunt mai multe persoane care, avand acelasi interes, invoca un drept in fata instantelor judecatoresti, onorariul avocatului se repartizeaza pe toate partile implicate, diminuandu-se astfel pentru fiecare in parte. Daca vreti sa-i ajutati pe fostii colegi, inlesniti-le comunicarea si „coagularea” pentru a-si putea realiza dreptul incalcat. Deja a trecut un an de la concediere, mai sunt doi ani in cursul carora ei pot cere pe cale judecatoreasca sumele ce li se cuvin. Din aceste ratiuni postasem link-ul de la site-ul avocatului, pe care nu-l cunosc personal, dar căruia i s-a adresat salariatul concediat. Din cate am vazut, este specializat pe dreptul muncii. Cu siguranta nu este un „snapan” (un salariat nemultumit a vrut sa-si dea angajatorul in judecata pentru hartuire la locul de munca și Galca l-a refuzat fiindca, dupa analiza probelor pe care se baza respectivul, nu ar fi castigat procesul). Dixit!

 25. snpr

  Poporul zice ca un ” copil cu prea multe moase ramane cu buricul netaiat “.
  Asteptam ca de altfel si cei interesati un raspuns de la userul “concediat ” urmare a intalnirii cu d-l avocat Gilca ,pentru a afla si alta parere fata de aceea a casei de avocatura in contract cu sindicatul nostru.

 26. Ccm

  Săptămâna viitoare vor începe negocierile la noul Ccm. Vi se pare corect ca din echipa de negociere sa faca parte aceeași ” negociatorii ” care până acum au negociat doar în defavoarea noastră ? Ar fi corect sa vina alți oameni in aceasta echipa! Însă cum cel care decide componenta este acelasi Brătianu…

  1. doru

   Pentru simplu fapt ca desi suntem multi nemultumiti,ramanen in SLPR_Bratianu si astfel ( democratic adica 1/2 +1 din salariati sunt membrii ) SLPR este legal reprezentantul salariatilor la negocieri.
   Ne tot plangem de Bratianu si echipa lui (pardon , gasca lui ) dar ne este greu sau/si teama sa luam o foaie de hartie si sa ne retragem din Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania ( Bratianu ).
   Niciodata nu este prea tarziu ! Oricand se poate constata ca SLPR nu mai este reprezentativ, dar depinde de noi cei multi .

   1. Jeni

    EXACT ! BINE PUNCTAT !

    SUNTETI TOTI NISTE LASI !!! VA PLANGETI PE AICI PRIN ANONIMAT, DAR COTIZATI LA JEGUL ALA PURIU DE ZECI DE ANI !

    MI E SI SILA SA MAI CITESC CUM VA PLANGETI ! FACETI NAIBII CEVA ! FIECARE !!!!

 27. Gigi Mihalache

  POSTA ROMANA – ISI ALEGE ANTICIPAT SOARTA ?

  Am tot promis o postare referitoare la revenirea mea in posta, dupa concedierea abuziva ca si victima din cauza deselor critici manageriale si mai ales critici aduse rarnascutului bratianu, un batran de 73 de ani care este “greu de trimis” la pensie mai ales din cauza acelor pupincuristi din preajma lui, care la randul lor profita de senilitatea batranului, si isi fac tot felul de avantaje.
  Am tot facut “opozitie” din interior, in calitate de membru SLPR sperand ca, impreuna cu alti colegi vom putea schimba anomaliile si derapajele de la militantismul si doctrina sindicala.
  Am ramas fidel miscarii sindicale si mai ales organizatiei reprezentative pana in ultimul moment, acela fiind 29 ianuarie 2017, ocazie cu care am fost concediat din Posta Romana dupa aproape 28 de ani de serviciu in slujba Postei, chiar daca am fost absolut impotriva felului de a conduce si a ocupa sefia SLPR de bratianu (rarNascutul cum l-am botezat) cat si impotriva actiunilor facute de acest tradator al sindicalismului, nu doar national, am ramas membru SLPR pana la concediere.
  Odata cu concedierea mea, ca si victima a miscarii sindicale, prin reprezentantul ei, bratianu deoarce, chiar el a propus acele concedieri, careia i-am cazut victima. Este absolut de neconceput si pentru prima data in istoria sindicalismului, cand un lider de sindicat propune concedieri. Asa ceva nu se face, este incompatibil cu militantismul si doctrina sindicala de ori unde. Este acea dunga rosie peste care nu se trece.
  Nu a fost destul ca s-au tot gasit fel si fel de “motivari” puerile de a ma concedia, a mai fost si o decizie absolut “incalificabila” a unui lider de sindicat care, desi a recunoscut ca procedura a fost incalcata cu privire la acea simulare de “examinare” totusi a participat la examinare, legalizand aceasta procedura.
  In ce ma priveste, mi-am asumat acest risc, am avut o opinie, am solicitat in scris, lamuriri cu privire si la faptul ca postul meu nu se desfiinta prin acea concediere colectiva propusa de bratianu si bineinteles am contestat in scris procedura incalcata si nu am participat la acea simulare de examen asumandu-mi acest risc. Nu mai zic ca o data cu concedierea mea, chiar sa zicem ca era ipotetic “legala” a fost un post vacant pe care conform prevederilor CCM mi se putea oferi, sau in cazul in care pe acel post erau mai multe optiuni de ocupare, in cazuri similare de catre salariati propusi pentru concediere, se ocupa prin concurs, nicimacar nu a fost scos la concurs, a fost ocupat pe cai numai de ei stiute de alt coleg, care a avut avantajul de a fi reprezentant judetean slpr avantaj care a recomandat ocuparea acestei functii fara a fi scos acel post la concurs sau macar sa fie anuntat modul de ocupare sau conditiile minime in ce priveste studii / vechime , etc se putea ocupa acel post, care pana la urma nici macar nu a fost anuntat ca si denumire. Ma voi apleca si asupra acestui aspect, apeland la cei in drept, sa comunice de ce si cum, probabil mai incolo. Voi gasi eu si un “arbitru” si pentru aceste “inginerii”
  Cu toate acestea, posta a avut alta opinie, constatand ca opiniile sunt total contrare, m-am adresat unui arbitru, in cazul de fata arbitrul a fost instanta de judecata. Dupa un proces destul de greu de suportat si stresant, atat in instanta de fond cat si in calea de atac (Apel ) opinia mea afost superioara opiniei conducerii CNPR, as putea zice ca am castigat, dar de fapt nu cred ca am castigat, mai degraba am pierdut. Daca nervii, stressul, speranta, umilinta, la care am fost supus in toata aceasta perioada pot fi considerate parti ale castigului, in ce ma priveste direct, pot afirma contrariul. Nu doresc nimanui sa treca prin aceasta experienta, impartasesc aceasta experienta doar sa arat ca oricare ar fi modalitatile de a comite un abuz, odata incarcati cu curaj si speranta, apeland la arbitrul, numit instanta de judecata, abuzul poate fi demonstrat si demontat.
  Chiar si asa cu toate tradarile sindicale, in cazul de fata, nu doctrina sau militantismul sindical mi-a fost potrivnica ci, acest pseudolider si aceasta pseudoorganizatie cu toti pseudoreprezentantii ei care mimeaza activismul sindical si mai ales mimeaza apararea drepturilor lucratorilor, nu concep ca salariat sa nu fac parte dintr-o organizatie sindicala, drept urmare odata cu revenirea mea in Posta, am decis sa nu mai fac parte in calitate de membru din aceasta organizatie care numai rau si numai prostii a facut, dar sindicalism absolut deloc si nu concep sa platesc cotizatie unei organizatii care habar nu are de drepturile lucratorilor si apararea lor, o organizatie care propune concedieri, o organizatie care desi constata ca sunt incalcate anumite proceduri, participa la acele actiuni, legalizand uneori proceduri si reguli incalcate, m-am in scris in SNPR Sindicatul National Postasul Roman.
  Stiu ca unii lideri din tara, recunosc ca, inca mai sunt destui, care ma cunosc, ma vor acuza de tradare, le zic pe aceasta cale ca domniile lor sunt tradatori, acceptand atatea incalacari si mai ales ca stau in umbra marelui lider bratianu, motivand pueril ca nu au pe cine pune in loc, ca el face numai bine sau lozinca “eu sunt impotriva as face sau m-as implica in schimbari majore dar restul il pupa in c..r pe bratianu”
  Acesti lideri care reprezinta majoritatea lucratorilor din Posta, ar trebui sa constate ca nu doar criticile mele prin toate site-urile de socializare, blogul meu personal, etc. la adresa lui bratianu, puteau fi catalogate ca si nemultumiri personale, desi am argumentat toate criticile aduse acestui personaj, au si fost confirmate prin actiunile rarnascutului, dar au fost mai bine confirmate chiar prin criticile fostilor Directori Generali, Stanescu si Stanciu care au acuzat lucruri extrem de grave si de la un nivel destul de inalt, si tot nu au actionat in reechilibrarea balantei catre o situatie normala, ba din contra unii pseudolideri au considerat sa-l preaslaveasca pe rarnascutul bratianu prin laude si ode mai rau ca pe vremea comunismului.
  Multi dintre dumneavoastra, probabil din lehamite si mai ales frica de a pierde un loc de munca, nu criticati aceste derapaje facute de reprezentantii dumneavoastra sindicali si nu actionati prin demisie din aceasta organizatie, decizie prin care se poate lua “jucaria” de manipulare si manevra din mainile lui bratianu, gandindu-va ca se vor face presiuni asupra dumneavoastra si probabil va paste concedierea. Nu ar trebui sa mai ganditi negativ, la ce nivel de salarizare au ajuns salariatii din sistemul postal, gasirea unui alt loc de munca la un nivel de salarizare asemanator sau in unele cazuri poate un pic mai avantajos, nu este asa greu de gasit. Piata muncii este in plina dezvoltare si mai ales lipsa fortei de munca, va face ca nivelul de salarizare sa fie mult mai atractiv in favoarea celor care isi cauta un loc de munca. Habar nu aveti cata putere este in decizia voastra in a schimba aceste anormalitati. Puterea e la voi, fiti mai constienti de aceasta putere.
  Nu uitati ca, salariile din posta sunt la nivelul minimului pe economie sau foarte putin peste, aspect ce se poate compara doar cu munca necalificata, cam acesta este nivelul. Ori daca in posta cam toate muncile sunt calificate, de ce sa primeasca un postas echivalentul unui salariu pentru o munca necalificata. Stiti cat este mediul pe economie ? Undeva catre 3000 de lei, acolo ar trebui sa fim daca am compara complexitatea, pregatirea, raspunderea si mai ales importanta meseriei.
  Marea contributie cu privire la scaderea nivelului de salarizare “care de fapt este vina” nu este a altcui-va decat a lui bratianu si a reprezentatilor dumneavoastra sindicali din umbra lui bratianua, prin acele actiuni din care exemplific doar cateva, cum ar fi :
  – introducerea sporurilor in salariile de baza, aici singurul interes a fost marirea cotizatiei,
  – acceptarea unei organigrame extrem de stufoase,
  – acceptarea unor functii inventate de genul expertilor, cum sunt mare parte si din liderii sindicali regionali,
  – acceptarea acelor sporuri si indemnizatii de proiecte,
  – angajati la ordin politic,
  – concedieri fara nicio analiza mai pertineta (doar in exemplul meu, postul meu se “desfiinta” dar un post cum este cel de la Onesti, parasutat politic dupa vremea ministrului Vreme nu se desfiinteaza, este foarte necesar),
  – reducerea normelor, sau mai bine zis incarcarea normelor de lucru, diminuand in acest sens numarul salariatilor necesari in reteaua postala,
  – desfiintarea oficiilor postale,
  – regradarea agentiilor postale,
  – incalcarea CCM-ului privind salarizarea, exemplifi aici, acele salarii marite prin fel si fel de inginerii, de genul, un lider de sindicat, diriginte la un oficiu postal, trece pe o functie de expert in centralul companiei doar ptr o vreme, I se mareste salariul, apoi se intoarce pe functia detinuta anterior pastrand salariul din companie, desi prevederile CCM sunt clare, odata ce accepti funtia inferioara, vei fi salarizat la maximul functiei de la functia inferioara,
  – nu in ultimul rand, pentru cei care nu au uitat, contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata venitilor politici, practic acceptarea politizarii si inceputurile ei si acele prea uitate ZLN-uri.
  Acum, comparand societatea romaneasca in general cu familia postasilor, constatam ca, toata lumea este impotriva dar nu actioneaza nimeni, va e cunoscuta aceasta remaraca ?
  Toti acuza PSD-ul de o guvernare dezastruoasa, de fapt asa si este, dar la vot au iesit doar 45 %, . Toata lumea nu este de acord cu toate topailelie fiscal-bugetare-legislative aplicate / propuse de PSD dar in strada la proteste, ies doar cati-va, totusi sunt sute de mii, daca nu peste 1 milion, ma numar si eu printre acestia. Majoritatea protestatarilor vor alegeri anticipate, daca ar fi sa comparam cu familia postasilor, nu am putea solicita alegeri anticipate si in organizatia reprezentativa condusa ilegal de bratianu ? Ba da, dar cum ? Ca vor iesi tot ai lor, atunci ? Nu mai bine ar fi sa va retrageti din aceasta organizatie si sa-i luati acestui batran “jucaria” din mana. Mai ales ca acum jubileaza sau incearca iarasi sa-si aduca nu stiu ce merite criticand sau mai bine zis aratand starea de fapt , care este dezastruasa, intradevar in Posta Romana, prin o scrisoare acualului director general, numai ca, cititnd printre randuri, observam si un “laudatio”. De fapt acea scrisoare se vrea a fi critica, numai ca nu se identifica si vinovatii, se propune nu stiu ce criterii disciplinare / pecuniare impotriva celor care gresesc, totodata se aduc si laude si se incearca a se scoate in evidenta bunatatea si buna credinta a actualei conduceri. De fapt aceasta epistola citita de la cap la coada arata starea de fapt dar sindicatul prin conducerea de sub sultanatului rarnascutului bratianu, nu are nicio vina ? Cine a aprobat organigramele si infiintarea de posturi ? Cine a vegheat la nerespectarea conditiilor de munca, sau conditiile precare ? Cine nu a facut toate diligentele sa se respecte prevederile CCM cu privire la prime, normare, dotarea subunitatilor cu logistica necesara bunei functionalitati ? De fapt este fortarea semnarii prelungirii CCM de catre actuala conducere si o mare ipocrizie din partea lui Sula’n-mana magnificul rarnascutul bratianu.
  Ce este de faut ? Oprit acest distrugator prin luarea jucariei din mana.
  O cerere de demisie, atentie, care nu trebuie motivata, deoarece este un act unilateral la care solicitati nr de inregistrare, de la secretariatul organizatie sindicale judetene si imediat inscrierea in alta organizatie, daca ar fi sa urmati exemplul meu, solutia ar fi SNPR Sindicatul National Postasul Roman are acoperire nationala pe bune nu semilegala ca si sindicatul bratienist cu dubla reprezentativitate juridica, la fel cum puteti sa asistati pur si simplu prin neimplicare si neinscrierea in nici-un sindicat.
  La fel, va sugerez, ca si principiu / crez personal ca, eu nu concep ca si salariat sa nu fii membru de sindicat.
  Cat despre unitate si solidaritate, voi milita si de aici din organizatia in care sunt membru nou, pentru unirea tuturor sindicatelor din posta, intr-unul mare si puternic dar fara lideri gen bratianu. Transparentizarea procesului electiv in organizatia reprezentativa, o mai buna circulare a informatiei de la membru in sus si invers si mai ales respectarea acelui principiu care sta la baza constructie doctrinei sindicale. Liderul este pus in functie de membrii organizatiei, si dau socoteala in fata tuturor membrilor. Liderul nu este un “sef” este aparatorul tuturor drepturilor dobandite prin intelegeri / negocieri doar primite cu mandat de la membrii organizatiei.
  Actiune nu vorbe, apropos, asteptam in organizatie si organizatii judetene intregi, aici ar fi si mai simplu, o adunare generala si mutat cu totul de la ilegalistul bratianu in echipa buna.
  Am militat si muncit in vechea organizatie pentru a scoate toate anomaliile si derapajele de la regulile adoptate de comun acord, numai ca acei pseudolideri impreuna cu ilegalistul bratianu au legalizat aceste incalcari prin acceptarea acestor derapaje doar din interese personale, inetrese pe care le-am scos in evidenta prin aducerea la conostinta voastra prin postarile pe blogul meu personal si pe site-urile de socializare. Sunt sigur ca o reconstructie si din acest punct de vedere al reprezentarii salariatilor in fata reprezentantilor angajatorului, ar avea in viitorul apropiat si sorti de izabanda. Am mana buna, credeti-ma. Alegerea este a dumneavoastra, numai un salariat informat este un salariat pe care te poti bizui in orice moment.
  Cam astea ar fi pe scurt, eventual va stau la dispozitie cu mai multe amanunte, in rest, va cer si va sugerez in acelasi timp, doar sa fiti mai intelepti, mai inteligenti, mai informati, mai uniti, mai solidari doar asa se poate reconstrui o noua reprezentativitate prin care se vor putea obtine si mai multe drepturi.
  Acelasi Gigi Mihalache

 28. Rautacios

  Pt. Jeni
  Tu ce ai facut s-a facem si noi.

  1. marian

   Nu stim inca ce a facut Jeni dar eu m-am retras din SLPR. Stiu ca nu este nici asa bine dar astept o propunere.

   1. Gigi Mihalache

    Hai la noi, te asteptam

 29. maria

  De cateva zile prin sediul CNPR este prezent d-l Beniamin Varcus, care desi nu are nici un an de POSTA vrea sau este impins la functia de DG.
  Venit din privat dar cu activitate PSD , in 15.06.2017 a fost numit director la OJP Arad.

  1. ion

   Pai am vazut prin presa locala ( Arad ) ca nu doreste DG si ar vrea la regiunea TM .S-a razgandit sau l-au razgandit ?

  2. ganea

   Pai nu se face selectie conform OUG 109/2011 ?

 30. Viviana

  Absolut Necesar si Obligatoriu – evaluare psihiatrica inainte de numirea in functii de conducere

  1. Inspector SSM

   De acord!!!! …… Valabil pentru Administratie + Sindicat.

 31. Dinu

  De la an la an se alege mult mai mult praful de Posta Romana. Curând va încăpea doar pe un făraș. Grav este faptul că sub umbrela acestei instituții, sindicatul si- a creat și consolidat , prin funcțiile “dăruite” membrilor săi, dar și apropiaților acestora, o adevărată organizație mafiota care coordoneaza Posta, prin șantaj și influența asupra managementului .

 32. Rautacios

  Foarte bine punctat Dinule- caracatita la italieni e mic copil !

 33. Larisa

  Sunt de acord cu Viviana. Sunt Directori Judeteni ce trebuie sa -si faca niste controale la ” cap”. Comportamentul lor neadecvat, lipsa implicarii in coordonare, neimplicarea in luarea de decizii, si doar grija plimbarilror si a ceea ce mananca azi… ne distruge.

  1. Ady

   vai mama lor de dereftori; is datori la banci pina peste urechi ca trebe sa tot deie bani, sa nu piarda locul; s’or fi stricat de cap de griji

 34. oficianta vesela

  Se stie deja ca, acesti directorasi judeteni au fost numiti si sint sustinuti de SLPR; Singura lor “activitate reala” este OBEDIENTA fata de “binefacatorul” lor. DECI, nu se pot implica in nimic, iar comportmentul lor deriva din lipsa de educatie si din frica de a nu pierde “scaunul”.

 35. Andrei

  Asa este ….trebuiesc schimbati si directorii judeteni daca vrem ceva nou si bun in sistemul postal…nu doar cei din administratie si sindicat

  1. ion

   Nu vezi ca de ani buni orice schimbare este mai rea.Daca in anii 2004-2008 erau NUMITI din posta cu ceva activitate in spate , acum sunt veniti de pe strada ( patroni de gogoserii etc ) si devin specialisti in restructurarea postei .Cum nu poti fi numit doar ca esti baiat frumos , dupa numire trebuie sa recuperezi si de aici profesionalism total. Sindicatul este alaturi si impreuna fac si desfac posta .Cum traduceti : nu mai iesi si tu la pensie sa mai facem si noi un ban ? ( intrebare adresata de un lider SLPR regional unei salariate cu functie.)
   S-a creat o mafie generalizata PARTID – SINDICAT fara scrupule si cu tarife .
   Daca pentru a trece din oficiant in oficiant sup se cere 1000 -1500 euro , la directori cat o fi ?
   Astia fac “pentru ca pot ” iar restul tac si inghit. FARA COMENTARII.
   Vad ca Geta Turbatu este in echipa de negociere CCM. Cat tupeu poate sa aiba sa se erijeze in mare reprezentant al salariatilor la negocieri dupa frauda cu biletele de odihna.
   Acum umbla Bratianu sa fie numiti 2 directori . Unul de politic si unul de el.Ia si partidul ia si sindicatul – pardon ,Bratianu.
   Si toate astea pentru ca politicul “POATE ” iar pe Bratianu il facem noi sa poata, platind taxa de sindicalist.

 36. DeNeAa

  A venit randul cercetarii modului cum au fost utilizati banii europeni pentru reconversie profesionala – cursuri facute de sindicate.

 37. No name

  De unde are CNPR-ul 100.000 euro pt. contractul de servicii private de auditare si servicii conexe de auditare pana in 2019, contract atribuit singurei firme participante si desigur, castigatoare – SC PFK Finconta SRL???? Nu mai exista auditori in CNPR????

  1. mihaela

   …… contractul cu PKF Finconta SRL este de 461.250 lei fara TVA……. firma condusa de Florentina Susnea /fost director la Directia Marilor Contribuabili din Ministerul Finantelor si avind interesante contracte de lichidare – fiind Lichidatorul Carom Onesti sau Tractorul Brasov, etc…..

 38. Flavius

  Sunt obligati prin lege sa aiba un consultant extern ( din afara companiei ). Cum l-au gasit este altceva.

  1. mihaela

   …… si mai ales pe cine “au gasit ” – aceasta doamna fiind acuzata in 2010 ca a prejudiciat statul roman cu peste 10 milioane de euro, lichidand pe “mai nimic” o fosta companie de stat ajunsa in faliment ….. dar care avea alte bunuri valoroase, cum ar fi: cabane pe Valea Prahovei sau diverse terenuri in Pipera

  2. nelu

   Mai respecta cineva din CNPR vreo lege ?
   Tot prin lege ( OUG 109/2011 ) sunt obligati sa recruteze administratorii si de fapt ei ce fac- le tot prelungesc mandatele ( link – probabil sa capete experienta necesara prezavuta in OUG ).

 39. cap mare

  Sunt concediat cu plati compensatorii si din ian primesc mai putin ca si net urmare a trecerii contributiilor catre beneficiarul de venit.
  Intrebare : daca CNPR s-a angajat sa imi plateasca salariul de incadrare avut la data concedierii, este clar vorba de salariul brut, si acum imi plateste exact acelasi salariu brut dar urmare a interventiei unei legi netul este mai mic , CINE este de vina ?
  Intreb pentru ca am aflat diferite pareri in legatura cu acest aspect .
  Multumesc .

  1. nelu

   Singurul vinovat este SLPR ( Bratianu ) pentru ca la negocierea noilor grile de salarizare nu a cerut si actualizarea platilor compensatorii catre fostii salariati. Pe Bratianu il doare in cot de noi cum si de restul salariatilor.
   Compania s-a angajat sa ne plateasca salariul de incardare ( brut ) avut la data concedierii si o face incontinuare. Nu s-a angajat sa ne plateasca salariul net.avut la data concedierii.
   Guvernul prin revolutia fiscala a diminuat venitul net si de drept ar trebui dat in judecata.
   Nu sunt jurist dar nu cred intr-un proces impotriva companiei pentru ca ce s-a angajat prin decizia de concediere respecta si nici nu a obligat-o nimeni sa ne majoreze brutul
   Ce este de facut ?

  2. Ciocu mic

   Daca in Capul tau Mare aveai si Minte ai fi plecat din SLPR – caci din 2012 de cind tot fac astia concedieri ai avut timp sa intelegi care’i situatia. Dar – ( din nefericire) ca tine sint cei mai multi in posta si de asta nu putem scapa din mizeria in care ne balacim cu totii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*